Slimme led-lampen zijn ongelooflijk hot en lijken een belangrijk deel van de smart home-omgeving te gaan worden. In deze special zetten wij enkele opties naast mekaar en gaan we dieper in op ‘smart lighting’.

Test: Philips Hue

Philips Hue

De slimme led-lampen van Philips hue bestaan al even maar het platform blijft volop in ontwikkeling. Tijd voor een korte test en update.

Sinds de introductie eind oktober 2012 kende Philips hue heel wat succes en animo. Het brak eigenhandig de markt voor slimme led-lampen open.

lees verder

 

 

[gap height=”50″]

Osram wordt slim met Lightify

Osram Lightify app

Met Lightify wil Osram een nieuw ecosysteem creëren waarmee je via je smartphone je verlichting kan bedienen.
Binnen Lightify wil Osram met verschillende armaturen en lampen een netwerk opstellen waarbij je onder meer de lichtkleur, -sterkte en -temperatuur via een app kan gaan instellen. Dit ecosysteem moet uitbreidbaar worden tot maximaal 50 lichtbronnen.

[gap height=”50″]

Cree brengt slimme lamp voor budgetvriendelijke prijs

Cree Connected LED
Ook het Amerikaanse Cree richt zich op slimme led-lampen. De Connected LED Bulb moet bovendien een pak goedkoper zijn dan de concurrentie en gaat in de Verenigde Staten slechts 15 dollar kosten.

[gap height=”50″]

Sengled combineert muziek met licht in Pulse-lamp

Sengled Pulse led-lamp met luidspreker
Sengled, specialist in onder meer led-lampen, gaat samenwerken met JBL om de Pulse-lamp ook een muzikaal kantje te geven.

 

 

 

 

 

[gap height=”50″]

Playbulb: lamp met ingebouwde speaker

PlayBulb: led-lamp met ingebouwde luidspreker

Slimme lampen herken je niet enkel aan hun vermogen om van kleur te veranderen. De Playbulb combineert meteen twee toestellen in één en kan zo meer taken bolwerken.

lees verder

 

 

 

[gap height=”50″]

Alba: de autonome Primus van de lampenklas

Alba led-lampSlimme lampen zijn pas echt slim als ze zelf meegaan in de leefpatronen van de gebruiker. De Alba-lamp leert stelselmatig bij en kan zo tot wel 80% energie besparen.

lees verder

 

Reageer