Cree Connected LED

Ook het Amerikaanse Cree richt zich op slimme led-lampen. De Connected LED Bulb moet bovendien een pak goedkoper zijn dan de concurrentie en gaat in de Verenigde Staten slechts 15 dollar kosten.

Waar slimme lampen voorheen nog vooral een zaak voor designbedrijven of specifieke start-ups waren, gaan ook steeds meer gevestigde waarden zich op de markt gaan wagen. Cree is het laatste voorbeeld van zo’n specialist die zich voorheen vooral bezighield met het ontwikkelen van de technische kant van verlichting, waarbij de overstap naar led de voorbije jaren een van de belangrijkste wapenfeiten was.

Betaalbare ‘smart lighting’

Maar omdat de wereld van verlichting ook op vlak van gebruiksgemak niet stilstaat, maar nu vooral de weg van ‘smart home’ bewandelt, evolueert ook Cree mee in die richting.

Met de Connected LED Bulb brengt Cree de slimme lamp bovendien naar een nieuw prijssegment: voor één exemplaar betaal je in de Verenigde Staten immers maar 15 dollar, wat neerkomt op zo’n 12 euro. Een spotprijs, dus.

Functies

Wat kan je zoal met de eerste slimme lamp van Cree? Bij Cree is het niet zozeer om kleuren te doen, wel om jouw wit licht op een functionele manier gebruiken. Je kan alle lichten snel in één keer doven als je het huis verlaat, of je kan de lampen zo instellen dat ze inschakelen wanneer je thuiskomt.

Ook van op afstand je lampen controleren is uiteraard geen probleem. Ben je op reis en wil je ‘s avonds jouw aanwezigheid simuleren, dan kan dat zonder probleem. De lampen kunnen ook gebruikt worden om mekaar notificaties te storen. Zo kan je de lampen op de kamer van zoonlief snel aan en uit laten gaan zodat hij weet dat hij naar je toe moet komen. Je kan de lampen ook gaan dimmen als je bijvoorbeeld een gezellig etentje hebt of naar een film wil kijken.

Energiebesparend

Dat led-verlichting op zich al goed is voor jouw energieverbruik en dus ook voor jouw portefeuille én het mileu, wisten we al.

Eén Connected Bulb zou het zo’n 22 jaar moeten uithouden, en in die tijd zou je tientallen euro’s per lamp uitsparen ten opzichte van een gewone gloeilamp.

Beschikbaarheid

De Connected LED Bulb van Cree zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de Amerikaanse keten Home Depot. Of en wanneer de lamp naar België komt, werd nog niet bekendgemaakt.

Reageer