Kleuren aanpassen, een wekmodus, een antidiefstaloptie, sferen aanmaken: het kan allemaal met de slimme lampen van Lifx.

De ‘smart lighting’-opties schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook Lifx is zo’n bedrijf en begon als startup op Kickstarter, waar het op slechts zes dagen 1,3 miljoen dollar inzamelde.

Lifx lijkt met zijn lampen een compleet pakket aan te bieden: je kan spelen met kleuren, de lampen dimmen, een lichtsimulatie afspelen als je niet thuis bent, het licht laten inschakelen wanneer je thuis komt, enzovoort.

Waar de meeste andere lampenbouwers (aanvankelijk) op de consument mikt, komt Lifx er voor uit dat ze zich ook willen profileren in een commerciële omgeving: café’s, bars, hotels, winkels, restaurants, wellnescentra, enzovoort.

Volgens Lifx moet hun lamp zo’n 23 jaar meegaan en 40.000 branduren bieden. Je kan een Multipack x10 kopen, waarin je meteen tien lampen in huis haalt of een Multipack x4 met vier lampen. Je kan ook lampen apart aankopen. Bovendien kan je kiezen tussen een witte of een donkergrijze uitvoering.

Leuk detail: de Lifx-lampen zijn compatibel met de Nest Protect. Wanneer die rookvorming detecteert, zullen de Lifx-lampen bijvoorbeeld een rood licht uitschijnen. Op die manier krijg je ook een visueel alarm en bied je ook slechthorenden of doven extra veiligheid. Lifx kan ook met de Nest-thermostaat communiceren: stel je de thermostaat in op ‘afwezig’, kan je de lampen zo gaan programmeren dat ze automatisch aan en uit gaan, zodat het lijkt alsof er toch iemand thuis is.

Reageer