Apple TV Plus

Op 1 november is het zover. Dan start Apple met een eigen videostreamingdienst. In deze gids bieden we je een antwoord op de vele vragen rond Apple TV Plus, of afgekort Apple TV+.

1Wat is Apple TV+?

Apple TV Plus is de naam van Apple’s videostreamingdienst waarmee het de concurrentie aangaat met Netflix en Amazon Prime Video.

Op het platform verschijnen enkel originele films en series die door Apple zijn geproduceerd of aangekocht. Apple heeft voor zijn dienst bekende namen als Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola en J.J. Abrams kunnen strikken.

2Wat is de kostprijs van Apple TV+?

Begin oktober 2019 maakte Apple bekend dat zijn nieuwe videostreamingdienst Apple TV+ 4,99 euro per maand gaat kosten. De eerste week kan je Apple TV+ gratis uittesten.

Wie een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch of Mac koopt of heeft gekocht sinds 10 september 2019, krijgt bovendien een volledig jaar gratis Apple TV+, goed voor een voordeel van 60 euro.

Elke familie kan slechts 1 jaar gratis Apple TV+ abonnement krijgen ongeacht het aantal toestellen dat werd aangekocht. Kocht je bijvoorbeeld twee nieuwe iPhones en een iPad, dan krijg je nog steeds maar 1 jaar gratis.

Je hebt tot drie maanden na aankoop van een toestel om dit gratis aanbod te claimen, of tot drie jaar vanaf 1 november 2019.

3Wanneer start Apple TV+?

Apple TV+ gaat van start op 1 november 2019.

4Kan ik Apple TV+ zien in België of Nederland?

Ja. Apple TV+ is in meer dan 100 landen waaronder België en Nederland beschikbaar.

5Hoe kan ik kijken naar Apple TV+?

Apple TV app

Om naar de videostreamingdienst te kijken zal je moeten gebruikmaken van de begin 2019 vernieuwde Apple TV-app. Die is standaard beschikbaar op zowat elk toestel van Apple zelf: iPhones, iPads, iPod Touch, Macbooks, iMacs en de Apple TV-mediaspelers. Die mobiele toestellen moeten draaien op iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13 of macOS Catalina.

De enige uitzondering op tvOS 13 vormt de Apple TV van de derde generatie. Die heeft niet tvOS maar kan wel Apple TV+ afspelen, met de laatste software updates.

De Apple TV-app zal ook worden aangeboden buiten het ecosysteem van Apple. Zoals op enkele televisietoestellen van Samsung (uit 2018 en 2019), LG en Sony, en mediaspelers zoals de Amazon Fire TV en Roku.

Tot slot kan er ook in een Safari, Firefox of Chrome browser worden gekeken via tv.apple.com.

6Welke series, films of documentaires kan ik zien op Apple TV+?

Welke tv-reeksen, films of docu’s nu al bekend zijn, sommen we in onderstaand artikel even op. Bij de start in november moeten we echter geen groot aanbod verwachten. Naar verluidt zullen op de eerste dag slechts 9 programma’s beschikbaar zijn. Nadien zal er met mondjesmaat nieuw materiaal worden uitgebracht.

Dit zijn de nieuwe series en films die we mogen verwachten op Apple TV+

7Kan ik de afleveringen of films downloaden?

Ja. Je kan afleveringen en films downloaden om ze offline te bekijken. Handig als er geen internet in de buurt is. Wellicht zullen de downloads slechts een beperkte tijd bruikbaar zijn, maar hierover heeft Apple nog niks gecommuniceerd.

8Kan ik op meer dan 1 toestel Apple TV+ kijken?

Dankzij Family Sharing kan een abonnement op Apple TV+ gedeeld worden met het hele gezin, met een maximum van zes leden of zes schermen. Voor Family Sharing moeten alle Apple ID-accounts binnen een familie dezelfde kredietkaart gebruiken. Het is dus niet zo makkelijk om je account te delen zoals dat bij bijvoorbeeld Netflix wel lukt.

9In welke kwaliteit kan ik de films en series op Apple TV+ bekijken?

De originele Apple TV+ films en series zullen allen te kijken zijn in 4K met HDR in het Dolby Vision-formaat. Veel van de titels hebben ook een soundtrack in Dolby Atmos.

10Krijg ik advertenties te zien op Apple TV+?

Nee, Apple TV Plus is volledig advertentievrij.

11Wat is het verschil tussen Apple TV+ en Channels in de Apple TV-app?

Apple Tv Channels

De vernieuwde Apple TV-app bevat zogenaamde Apple TV Channels. Deze kan je best beschouwen als de traditionele, à la carte televisiekanalen, maar het kan ook gaan om streamingdiensten. Hierop kan je een abonnement nemen waarbij het volledige proces verloopt via de Apple TV-app. Er zijn geen afzonderlijke accounts of apps meer nodig.

In België kan je je voorlopig enkel abonneren op Starz Play, dat 4,99 euro per maand kost.

Reageer