Eerder deze maand maakte Apple bekend dat zijn nieuwe videostreamingdienst Apple TV+ start op 1 november en 5 euro per maand gaat kosten. De volgende reeksen werden al officieel aangekondigd voor de nieuwe videostreamingdienst Apple TV+.

Apple TV+ zal meteen in meer dan 100 landen waaronder België en Nederland beschikbaar zijn. Bij de start moeten we echter geen groot aanbod verwachten. Naar verluidt zullen op de eerste dag slechts 9 programma’s beschikbaar zijn. Nadien zal er met mondjesmaat nieuw materiaal worden uitgebracht.

Zit je nog met vragen lees dan zeker onze uitgebreide gids rond Apple TV Plus er even op na. Zo weet je wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de streamingdienst.

Welke tv-reeksen, films of docu’s nu al bekend zijn, sommen we hierna even op. Onder voorbehoud vermelden we per show er ook de lanceerdatum en het aantal afleveringen bij.

1The Morning Show

De show waar het meeste buzz rond wordt gemaakt is zonder twijfel The Morning Show. En daarvoor zijn er twee redenen. Het immense budget dat werd vrijgemaakt; men spreekt van 150 miljoen dollar voor een seizoen. Ten tweede is het voor Jennifer Aniston haar eerste tv-serie na het fenomeen Friends. De sterrencast wordt verder aangevuld door Reese Witherspoon en Steve Carell.

The Morning Show verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambitie en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen met wie Amerika ’s ochtends wakker wordt.

Apple gelooft sterk in de reeks. Van The Morning Show werden er door Apple meteen twee seizoenen besteld.

Wanneer te zien? 1 november 2019
Aantal afleveringen: 10

2See

Dit post-apocalyptische drama met Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) als trekpleister speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus de mensheid heeft gedecimeerd en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven. Volgens Amerikaanse bronnen heeft Apple zo’n 15 miljoen dollar per aflevering over voor See.

Wanneer te zien? 1 november 2019

3Dickinson

Dit humoristische coming-of-ageverhaal, in afleveringen van een half uur, gaat over de knellende banden van samenleving, genderrollen en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson. De setting is in de 19de eeuw.

Wanneer te zien? 1 november 2019
Aantal afleveringen: 10

4For All Mankind

Deze serie is een creatie van Ronald D. Moore, bekend van Battlestar Galactica. Het verbeeldt wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma voor de Amerikanen het hoogste doel bleef.

Vanaf 1 november zijn de eerste drie afleveringen van For All Mankind te zien op Apple TV+. Daarna komt er elke vrijdag een nieuwe aflevering uit.

Wanneer te zien? 1 november 2019

5Helpsters

Dit is een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street. Centraal staat Cody en een team van grappige monsters die zich smijten op het oplossen van allerlei problemen.

Wanneer te zien? 1 november 2019

6Oprah’s Book Club

Apple-tv-plus_oprah

Oprah Winfrey interviewt schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een bruisende internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen. Het eerste interview, met Ta-Nehisi Coates van The Water Dancer, krijgen we al meteen te zien van bij de start van de streamingdienst, op 1 november. Nadien komt er elke twee maanden een nieuw interview bij.

Wanneer te zien? 1 november 2019
Aantal afleveringen: 1 bij de start (om de twee maanden nieuwe)

7Snoopy in de Ruimte

Een nieuwe original van Peanuts Worldwide en DHX Media. We zien hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over, en gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.

Wanneer te zien? 1 november 2019

8The Elephant Queen (documentaire)

Deze veelgeprezen documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft, volgt een majestueuze matriarch met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst.

Wanneer te zien? 1 november 2019

9Ghostwriter

Deze remake van de populaire serie uit de jaren negentig, volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht, en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.

Wanneer te zien? 1 november 2019

10Hala (film)

Deze film die te zien was op het Sundance Film Festival van 2019 volgt een middelbare scholiere die de balans zoekt tussen een leven als puber in de grote stad en haar traditionele moslimopvoeding.

Wanneer te zien? 1 november 2019

11Servant

In deze psychologische thriller van M. Night Shyamalan, volgen we een rouwend echtpaar in Philadelphia nadat een vreselijke tragedie voor een breuk in hun huwelijk zorgt en de deur van hun huis openzet voor een mysterieuze kracht. Dit moet zowat de laatste kans zijn voor M. Night Shyamalan die het succes van The Sixth Sense nooit kon evenaren.

Wanneer te zien? 28 november 2019
Aantal afleveringen:
10 (30 minuten elk)

12Truth be Told

Deze nieuwe serie met Oscarwinnares Octavia Spencer (The Help, Hidden Figures) en Aaron Paul (Breaking Bad), onderzoekt de Amerikaanse obsessie met podcasts van waargebeurde misdaadverhalen, en bespreekt de bijbehorende zorgen over privacy, media en rassenkwesties.

Wanneer te zien? 6 december 2019

13Amazing Stories

Het productiebedrijf van Steven Spielberg, Amblin Entertainment, zal de oude anthologieserie Amazing Stories, die liep in de jaren ‘80, nieuw leven inblazen. Elk verhaal staat op zichzelf, maar Steven Spielberg heeft al verklapt dat er toch een rode draad doorheen alle verhalen loopt, die het publiek zal verbazen.

Wanneer te zien? Nog niet bekend

14Little America

Wie de indie hit The Big Sick heeft gezien kent zeker Kumail Nanjiani (Silicon Valley) en Emily v. Gordon, in het echte leven man en vrouw. Zij produceren met Little America afleveringen van een half uur over de waargebeurde verhalen van immigranten in Amerika.

Wanneer te zien? 17 januari 2020 (alle afleveringen)
Aantal afleveringen: 8 (30 minuten elk)

15The Banker (film)

Is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Anthony Mackie en Samuel L. Jackson spelen twee Afro-Amerikaanse ondernemers die de raciale beperkingen van de jaren vijftig proberen te omzeilen en in stilte hypotheken verstrekken aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Jim Crow, Texas.

Wanneer te zien? Nog niet bekend

16Little Voice

Apple TV+ Little Voice

Een samenwerking tussen Sara Bareilles en J.J. Abrams waarbij de romantische/comedy-serie draait rond een twintiger die haar ‘stem’ probeert te vinden. De serie is een open liefdesbrief naar de muzikaliteit van New York.

Wanneer te zien? Nog niet bekend

17Nog vragen?

Onze uitgebreide gids rond Apple TV Plus geeft een antwoord op de meest gestelde vragen. Zo weet je wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de streamingdienst.

Reageer