yamaha_aventage
yamaha_aventage

In navolging van de recente gelanceerde RX-V83 serie versterkers volgen nu de nieuwste modellen in de Aventage RX-A70 familie.

De nieuwe reeks Aventage bestaat uit vijf modellen die allen de nieuwste surroundformaten Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen. Hoeveel kanalen er kunnen worden opgenomen, hangt af van het type versterker. De RX-A870 en RX-A1070 laten een 7.1- of 5.1.2-opstelling toe, terwijl de RX-A2070 en de RX-A3070 liefst vier Atmos-kanalen mogelijk maken.

Zoals gewoonlijk is Cinema DSP van de partij op de Aventage receivers van Yamaha waardoor je elke luidspreker kan inzetten ongeacht het audioformaat waar je naar luistert. Vanaf de RX-A1070 en hoger is er Enhanced Cinema DSP dat nu ook gaat ingrijpen op soundtracks in Dolby Atmos en DTS:X. Volgens Yamaha moet dat nog meer de surroundbubble vergroten.

De receivers zijn overigens klaar voor de nieuwste HDR-standaarden zoals Dolby Vision en Hybrid Log Gamma, deze laatste via een firmware update later op het jaar.

Het spreekt voor zich dat de versterkers overweg kunnen met zowat elk geluidsformaat dat er is: MP3, WMA, AAC, FLAC, ALAC, WAV, AIFF en DSD 2.8/5.6 MHz. En elk model is compatibel met de streaming muziekdiensten Spotify, Qobuz, Tidal en Deezer.

Ook de MusicCast multiroom functionaliteit van Yamaha, mét hi-res muziekweergave, is van de partij. Qua connectiviteit is er WiFi, Bluetooth, DLNA, Apple AirPlay en Miracast. Alle versterkers hebben ook standaard DAB+ radio aan boord.

De RX-A670, RX-A870 en RX-A1070 werken op dezelfde basis als hun voorgangers. Zo is er nog steeds het speciale chassis tegen resonanties A.R.T. Wedge en de afzonderlijke voeding voor het analoge en digitale circuit. De RX-A3070 heeft als extraatje een analoge XLR-ingang.

5 modellen

Dit zijn de 5 versterkers die te koop zullen zijn in de loop van de zomer. Prijzen zijn nog niet bekend.

  • 7.2 AV-receiver RX-A670
  • 7.2 AV-receiver RX-A870
  • 7.2 AV-receiver RX-A1070
  • 9.2 AV-receiver RX-A2070
  • 9.2 AV-receiver RX-A3070

Waar te koop: Yamaha versterkers

Klik hier om producten in te laden

Reageer