Yamaha mengt zich in het moderne multiroomdebat en (her)lanceert MusicCast, een compleet systeem waarmee het jouw muziekervaring naar een hoger en completer niveau wilt sturen.

MusicCast bestaat eigenlijk al sinds 2003, maar door de steeds veranderende markt en de opkomst van streaming, besloot Yamaha het systeem van een update te voorzien.

Hi-res audio

MusicCast draait helemaal om kwalitatief geluid en dan moet je natuurlijk ondersteuning bieden voor hi-res audio. De nieuwe MusicCast-systemen ondersteunen dit probleemloos en bieden streaming zonder vertraging op het geluid doorheen jouw hele huis.

Kies je bron

Via MusicCast kan je uit elk denkbare bron muziek beluisteren: AirPlay, Spotify, jouw thuisnetwerk, Bluetooth-streaming vanop jouw smartphone, internetradio, cd, …: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Elk audiotoestel kan het beginpunt zijn van jouw muziek, die je dan over de rest van het huis kan verspreiden.

Breed gamma aan toestellen

MusicCast komt standaard ingebakken bij een hele resem apparaten: soundbars, stereocomponenten, versterkers, … Bij het begin zal MusicCast meteen ondersteund worden door maar liefst 23 toestellen.

Daarbij vind je onder meer de YSP-5600 soundbar en de AV-receiver RX-V79. Yamaha wil dus een compleet systeem aanbieden, zodat elke kamer of elk toestel het begin kan zijn van een multiroomervaring.

Gemakkelijk om uit te breiden

Of je nu om slechts twee toestellen jouw muziek wilt afspelen, of je wil het hele huis onderdompelen in jouw favoriete nummers: met MusicCast is het eenvoudig.

Wanneer je een nieuw MusicCast-toestel in huis haalt, wordt het automatisch toegevoegd aan jouw netwerk. Uiteraard kan je bij elk toestel ervoor kiezen om de muziek apart af te spelen, over bepaalde speakers, of in een volledig systeem. MusicCast kan gebruikmaken van een bestaand thuisnetwerk, maar kan ook zelf een netwerk tussen de toestellen op poten zetten. Verbinden kan je draadloos of met een ethernetkabel.

Bluetooth-integratie

Leuk detail: heb je al een Bluetooth-speaker in huis, dan kan je die opnemen in het MusicCast-systeem. Elk MusicCast-apparaat komt namelijk met een Bluetooth-ontvanger.

Alles via de app

Controle over het systeem krijg je via de MusicCast-app. Hier krijg je een overzicht van jouw apparaten en kan je de bron gaan kiezen.

Meer info over MusicCast vind je hier.

Klik hier om producten in te laden

Reageer