Tijdens de D23 expo dit weekend heeft Disney meer details bekendgemaakt over de Disney+ videostreamingdienst. Op termijn zullen er 500 films en 7500 afleveringen van series klaarstaan, waarvan een gedeelte in 4K met HDR.

Elke account zal vier streams tegelijk kunnen tonen. Binnen een account kunnen er tot zeven profielen worden aangemaakt die kunnen worden voorzien van een 200-tal avatars van Disney-karakters.

De films en series zullen ook kunnen worden gedownload om offline te kunnen kijken. Het straffe is dat de downloads niet worden beperkt in tijd en dat ze kunnen worden bewaard op maximaal tien offline apparaten zoals smartphones en tablets.

Geen extra betaling voor 4K

Video’s op Disney+ zijn deels te bekijken in 4K met HDR (Dolby Vision en HDR10) en Dolby Atmos. Op Netflix is deze optie er enkel als je 13,99 euro per maand betaalt.

Vorige week raakte al bekend dat Disney+ van start gaat in onder meer Nederland op 12 november, en dat de kostprijs 6,99 euro per maand zal bedragen. Ook Nederlandse ondertitels en audio zou aanwezig zijn bij de start.

Originele series en films

Bij de start zullen een tiental originele films en 25 originele series beschikbaar zijn. Bingewatchers zullen wel ontgoocheld zijn want Disney voorziet slechts wekelijks een nieuwe aflevering van een serie.

Uiteraard gaat ook een groot deel van het Disney-archief, zo’n 300 films en duizenden afleveringen van series, bij de lancering beschikbaar zijn. Binnen het eerste jaar moet de teller zelfs op 500 films komen, wanneer ook heel wat recente films en nieuwe films enkele maanden na de bioscooprelease Disney+ vervoegen.

Op de D23-conferentie kwamen ook nieuwe elementen in de line-up aan bod. Zo komt er een Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi met Ewan McGregor, en drie nieuwe Marvel-reeksen rond figuren als Ms. Marvel, She-Hulk en Moon Knight.

Reageer