Met plezier geven we maandelijks mee wat de nieuwe series zijn op het gloednieuwe Vlaamse streamingplatform Streamz. Hier de lijst voor november 2020.

1 november: I Hate Suzie (Seizoen 1)

Waarom kijken? Billie Piper ken je misschien nog als tienersensatie die eind jaren 90 de charts domineerde. Daarna scoorde ze opgemerkte rollen in ‘Secret Diary of a Call Girl’, ‘Doctor Who’, ‘Penny Dreadfull’. In ‘I Hate Suzie’ lijkt de achtergrond van Pipers personage, Suzie Pickles, haast een kopie van haar eigen leven. Alleen krijgt dat meteen een nachtmerrie-achtige wending. Haar gsm wordt gestolen en laat daar nu net een aantal naaktbeelden opstaan. ‘I Hate Suzie’ is een zwarte komedie over vriendschap onder vrouwen, de tol van bekendheid en de onmogelijkheid van privacy.

Synopsis? Een beroemdheid haar leven staat volledig op de kop nadat haar telefoon werd gehackt en enkele uitdagende beelden publiekelijk gelekt werden.

7 november: Vagrant Queen (Seizoen 1)

Waarom kijken? Scifi-fans, houd je vast aan de ringen van Saturnus, want er is weer een intergalactische topreeks gearriveerd waar jullie van zullen smullen. ‘Vagrant Queen’ volgt een jonge, voormalige koningin die het heelal afschuimt om uit de klauwen te blijven van een meute schurken die haar willen elimineren en ondertussen ook wilde avonturen beleeft. Kleurrijk entertainment boordevol actie, vreemde personages en verrassende werelden. Eentje waar je je geen seconde mee verveelt.

Synopsis? Ooit was ze een jonge koningin. Nu is Elida een verstoten wees die het helaal afschuimt om uit de klauwen te blijven van hogere machten die haar bloedlijn proberen uitroeien.

10 november: Industry (Seizoen 1)

Waarom kijken? ‘Industry’ is een interessante blik achter de schermen in de wereld van het internationale bankwezen, en dan specifiek in de levens van enkele ambitieuze twintigers. Zij proberen het te maken in de bikkelharde Londense financiële wereld, maar voelen gaandeweg de grenzen tussen carrière, vriendschap en liefde vervagen. Een nog zeer jonge en grotendeels onbekende cast vertolkt de rollen van de collega’s, terwijl Lena Dunham (‘Girls’) de regietouwtjes van de acht afleveringen in handen heeft.

Synopsis? Enkele jonge, pas afgestudeerde twintigers zetten alles op alles om een job te krijgen bij een Londense investeerdersbank. Ze worden helemaal opgeslorpt door een bedrijfscultuur van deals, seks, drugs en ego’s.

Wanneer? Elke week een nieuwe aflevering

12 november: Peacemaker (Seizoen 1)

Waarom kijken? Ann-Mari Koistinen is een Finse vredesonderhandelaar die door de VN gevraagd om een vredesproces in Turkije te leiden. Naarmate de vredesgesprekken vorderen, moet ze in het reine komen met haar verleden, voor haar privéleven het hele vredesproces in gevaar brengt. Peacemaker is een meeslepende en zenuwslopende politieke thriller die inzicht geeft in de wereld van de vredesonderhandelaars, de internationale wapenhandel en hun diepgewortelde relaties met mensen met macht.

Synopsis? Ann-Mari Koistinen is een Finse vredesonderhandelaar die recent haar ontslag heeft ingediend als crisisadviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch wordt ze door de VN gevraagd om een vredesproces in Turkije te leiden.

12 november: Student Confessions

Waarom kijken? Deze 8-delige TAGMAG-reeks serveert de meest gênante bekentenissen van studenten. De verhalen die je te zien krijgt zijn ingezonden door de TAGMAG-kijkers of komen van enkele grote studenten confessionpages op Facebook. Ze worden verteld door Average Rob en Jamie-Lee Six en o.a. nagespeeld door een heleboel internet personalities zoals Nicolas Caeyers, Elodie Gabias, Sarah-Lynn Clerckx, Gerben Tuerlinckx… Elke aflevering haalt host Ender Scholtens er ook een bekende gast bij en worden zijn of haar studentenjaren besproken.

Synopsis? Deze 8-delige TAGMAG-reeks serveert de meest gênante bekentenissen van studenten. De verhalen die je te zien krijgt zijn ingezonden door de TAGMAG-kijkers of komen van enkele grote studenten confessionpages op Facebook.

15 november: Shadowplay

Waarom kijken? Historisch misdaaddrama van de makers van ‘The Bridge’, met Taylor Kitsch (‘True Detective’, ‘Friday Night Lights’), Michael C. Hall (‘Dexter’) en Sebastian Koch (‘Das Leben Der Anderen’) in de hoofdrollen. Max McLaughlin is een agent uit Brooklyn die in de zomer van 1946 arriveert in Berlijn. In de chaos van het naoorlogse Berlijn moet hij een nieuwe politiemacht op de been brengen. Zijn missie bestaat er ook in om ‘Engelmacher’ Gladow, een soort Al Capone in het naoorlogse Berlijn, op te pakken. Maar Max is in Berlijn ook op zoek naar zijn broer Moritz, die verdacht wordt van een aantal gruwelijke wraakacties tegen de nazi’s.

Synopsis? Max McLaughlin is een Amerikaanse politieagent die in Berlijn arriveert. Zijn taak: een politiemacht opzetten die de orde in de stad kan handhaven.

Wanneer? Elke week twee nieuwe afleveringen

17 november: His Dark Materials (Seizoen 2)

Waarom kijken? His Dark Materials is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pullman, waarin we in een alternatief universum kennis maken met de jonge Lyra Belacqua (Dafne Keen) en haar ‘daemon’ Pan. In het tweede seizoen van His Dark Materials baseert screenwriter Jack Thorne zich op het tweede boek van Pullman uit de trilogie: ‘The Subtle Knife’. Lyra zal verder onderzoek doen naar het geheimzinnige dust samen met haar nieuwe compagnon Will Parry (Amir Wilson) en haar vriend Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda, ‘Hamilton’ en ‘Mary Poppins Returns’).

Synopsis? In het tweede seizoen van His Dark Materials baseert screenwriter Jack Thorne zich op het tweede boek van Pullman uit de trilogie: ‘The Subtle Knife’. Lyra zal verder onderzoek doen naar het geheimzinnige dust samen met haar nieuwe compagnon Will Parry en haar vriend Lee Scoresby.

Wanneer? Elke week een nieuwe aflevering

Reageer