Vandaag maakte Streamz, het nieuwe Vlaamse streamingplatform, tijdens de officiële lancering heel wat nieuwe titels bekend voor het najaar van 2020.

Het gaat al meteen om elf exclusieve previews en Streamz Originals naast titels als Albatros en Justice For All, die nu al op Telenet Play terug te vinden zijn.

1De Bende van Jan de Lichte (VTM)

Blikvanger is ongetwijfeld de Streamz Original “De bende van Jan De Lichte” op basis van het boek van Louis Paul Boon. Met hoofdrolspelers Matteo Simoni en Charlotte Timmers en een rits andere bekende Vlamingen.

Waarover gaat het? In het Vlaanderen van de 18e eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompanen vormen een roversbende die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Op die manier groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

Wanneer te kijken? 14 september

2Fair Trade (VTM)

Fair Trade is een nieuwe politieserie van regisseur/scenarist Marc Punt (Matroesjka’s) met Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Sven De Ridder, Tine Reymer en Manou Kersting.

Waarover gaat het? Walter Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard) zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles: zo tippen ze bijvoorbeeld criminelen over toekomstige politieacties en laten zich daar stevig voor betalen. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs…) en dat maakt hem onberekenbaar. Wanneer hij na herhaalde conflicten geschorst wordt bij de politie, zoekt hij nog meer toenadering tot het criminele milieu, maar is intussen aangeschoten wild.

Wanneer te kijken? 14 september

3Mijn Slechtste Beste Vriendin (VIER)

Een nieuwe Vlaamse reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ilse Beyers. Met onder andere Eva Van Der Gucht en Maaike Cafmeyer.

Waarover gaat het? Artiestenmanager Sally, receptioniste Michelle, actrice Molly, de lesbische serveuse Nikki, ‘De Zwaan’ Helena en account-manager Zita proberen te overleven op dezelfde werkvloer van een upscale reclamebureau.

Wanneer te kijken? Later dit najaar

4Cold Courage (Streamz Original)

De serie – met rollen voor o.a. Matteo Simoni, Charlotte Timmers en Jurgen Delnaet – werd gebaseerd op de boekenreeks van de succesvolle Deense auteur Pekka Hiltunen. Deze crimi-reeks werd geregisseerd door Vlaming Kadir Ferati Balci (‘Turquaze’) en de Zweedse Agneta Fagerström-Olsson (‘Wallander’).

Waarover gaat het? Het lot van twee Finse vrouwen wordt in Cold Courage onlosmakelijk aan elkaar verbonden via de mysterieuze Londense Studio: een clandestiene groepering die zich inzet voor de zwakkeren in de samenleving. Het is echter nog maar de vraag of de Studio haar heilzame doel voor ogen kan blijven houden.

Wanneer te kijken? 14 september

5Black-out (Eén)

Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar. Met Sara De Roo en Geert Van Rampelberg.

Waarover gaat het? Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in ‘Black-out’, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Op hetzelfde moment wordt de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Wanneer te kijken? 14 september

6Niets Te Melden (Streamz Original)

Een comedyreeks, gebaseerd op een Australische reeks, volgt het reilen en zeilen van de politie aan de hand van duo’s: Jonas Van Geel en Koen De Bouw in de politiewagen, Charlotte Timmers en Barbara Sarafian in de meldkamer en Robrecht Vanden Thoren en Wim Willaert als gangsters.

Waarover gaat het? Verstopt in containers met koffiebonen sluist een belangrijk Antwerps drugskartel tonnen drugs het land binnen. Maar de recherche van patrouille 72 is hen op het spoor en houdt hen nauwlettend in de gaten.

Wanneer te kijken? Later dit najaar

7Baantjer (Streamz Original)

De nieuwste Baantjer serie volgt op de populaire speelfilm ‘Baantjer Het Begin’ die vorig jaar in de bioscopen uitgebracht werd.

Waarover gaat het? In deze prequel is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock (gespeeld door Waldemar Torenstra) zich begin jaren tachtig stand houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld.

Wanneer te kijken? 14 september

8D5R (Streamz Original)

Jeugdreeks over het studentenleven met onder Jamie-Lee Six.

Waarover gaat het? De vrijheid van het studentenleven zorgt in ‘D5R’ voor spanningen bij Amber, Kyra, Leyla, Wout en Vincent. Samenwonen met je lief, andere verwachtingen in een relatie, slechte schoolresultaten en flirtende uitwisselingsstudenten. Ze zoeken niet alleen hun persoonlijke grenzen op, maar tasten ook die van hun vriendschap af.

Wanneer te kijken? Later dit najaar

9Cheyenne et Lola (Eén)

Eshref Reybrouck (‘Undercover’) regisseerde de volledige reeks van deze moderne western die later te zien zal zijn op Eén.

Waarover gaat het? Cheyenne (Veerle Baetens) is sinds zes maanden vrij uit de gevangenis en werkt als kuisvrouw op ferry’s. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante Parisienne, egoïstisch en zonder scrupules, die in Noord-Frankrijk is neergestreken om bij haar minnaar in te trekken. Cheyenne is ongewild ooggetuige wanneer Lola de vrouw van haar minnaar vermoordt, en beseft dat ze met haar strafblad wellicht beschuldigd zal worden van de moord. Ze worden betrapt door een lokale misdaadbaas, die het lichaam laat verdwijnen. Deze gunst zal Cheyenne en Lola allebei meesleuren in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad, maar hen tegelijkertijd de kans geven om achter de rug van iedereen een fortuin te verdienen.

Wanneer te kijken? Nog onbekend

10Free Love Paradise (VTM 2)

Streamz zorgt ook voor een guilty pleasure dit najaar met ‘Free Love Paradise’. Levenslange monogamie: is dat eigenlijk wel haalbaar? 31% geeft toe wel eens vreemd te gaan. Voor meer dan de helft die het slippertje opbiechten, betekent het meteen ook het einde van hun relatie. Wat als het ook anders kan?

Waarover gaat het? In ‘Free Love Paradise’ nemen zes koppels de proef op de som. Ze trekken samen naar een stukje zonovergoten paradijs voor een gloednieuw relatie-experiment en ondervinden er aan den lijve hoe moderne liefde een relatie kan verrijken. Kunnen ze een open relatie aan? Waar ligt de grens? Wie durft het aan?

Wanneer te kijken? Later dit najaar

11Dimitri Vegas & Like Mike (Streamz Original)

Eric Goens (‘Het Huis’ en ‘Niveau 4’) volgde het DJ duo een jaar lang wereldwijd, van Azië over Amerika tot het Midden-Oosten.

Waarover gaat het? Het lijkt een sprookje, en dat is het ook, maar tegelijk is het een zware beproeving: de wear & tear op het lichaam, de voortdurende uithuizigheid, ver weg van familie en vrienden en de traditionele verlokkingen van sex, drugs & alcohol.

Wanneer te kijken? Begin oktober

12Albatros (Canvas)

Deze reeks was al in Telenet Play als preview beschikbaar en zal ook op Streamz te zien zijn.

Waarover gaat het? Een groep zwaarlijvige mensen neemt deel aan het gelijknamige afvalkamp.

Wanneer te kijken? Onbekend

13Justice for All (VIER)

Net zoals Albatros al te zien via Telenet Play.

Waarover gaat het? Een docuserie die via zeven strafpleiters een aparte kijk op justitie biedt.

Wanneer te kijken? Onbekend

Lees hier alles over de nieuwe streamingdienst Streamz

Reageer