De afgelopen weken was het erg stil rond nieuwe releases op Apple TV+. Maar nu is er meer nieuws rond acht nieuwe shows die dit voorjaar worden losgelaten op de streamingdienst.

7 februari: Mythic Quest

Veel aandacht ging de voorbije weken naar deze serie die de ontwikkelaars van een fictieve multiplayer game van nabij volgt. Ondanks alle uitdagingen om de game klaar te krijgen, blijken de grootste gevechten zich op de kantoorvloer af te spelen.

Aantal afleveringen: 9 (half uur elk)

14 februari: Visible: Out on Television

Deze vijfdelige documentaire onderzoekt hoe televisie een rol heeft gespeeld in de emancipatie van de LGBTQ beweging, en omgekeerd. Archiefbeelden worden afgewisseld met gesprekken met sleutelfiguren van de beweging en op het scherm.

Aantal afleveringen: 5

6 maart: Amazing Stories

Het productiebedrijf van Steven Spielberg, Amblin Entertainment, gaat de oude anthologieserie Amazing Stories, die liep in de jaren ‘80, nieuw leven inblazen. Elk verhaal staat op zichzelf, maar Steven Spielberg heeft al verklapt dat er toch een rode draad doorheen alle verhalen loopt, die het publiek zal verbazen.

3 april: Home Before Dark

Deze serie, waarvan er al een tweede seizoen werd besteld, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het meisje Hilde Lysiak dat van de grote stad Brooklyn verhuisd naar het geboortedorp van haar vader. Daar ontdekt ze dat heel het dorp, inclusief haar vader, niet wil dat een misdrijf uit het verleden naar boven komt.

Aantal afleveringen: 10 (1 uur elk)

17 april: Home

In deze serie voor krijgen we ‘s werelds meest innovatieve woningen te zien.

Aantal afleveringen: 9 (half uur elk)

24 april: Defending Jacob

Deze reeks is gebaseerd op de gelijknamige New York Times bestseller van William Landay uit 2012. Een misdrijf doet een klein dorp in Massachusetts opschrikken. Advocaat Chris Evans, bekend als Captain America uit de Avengers, moet kiezen tussen het gerecht en de liefde voor zijn zoon.

Aantal afleveringen: 8 (1 uur elk)

1 mei: Trying

Dit is de eerste Britse serie die op Apple TV+ zal te zien zijn. De komische reeks van BBC draait rond een koppel dat een baby wenst maar dat lukt maar niet.

Aantal afleveringen: 8 (half uur elk)

5 juni: Dear…

Bekende koppen waaronder Oprah Winfrey, Spike Lee en Stevie Wonder vertellen over de brieven die ze krijgen toegezonden.

Aantal afleveringen: 10

Reageer