Mad Max: Fury Road (Warner Bros.)

Dit jaar wordt Ultra HD Blu-ray definitief gelanceerd, en ook de eerste schijfjes komen weldra naar onze winkelrekken. De kwaliteit van 4K-films kennen we al, het was enkel nog wachten op de prijs. En die is niet van de poes.

Nieuwe beeldtechnieken, en zeker als die zo groot zijn als Ultra HD, komen altijd met investeringen: een nieuwe televisie, een nieuwe Blu-ray speler en uiteraard ook nieuwe schijfjes.

Warner Bros., Sony en 20th Century Fox hadden al een lijst gegeven van de komende UHD-films op Blu-ray (en ook op CES zagen we al de eerste Blu-ray spelers), maar prijzen gaven die nog niet mee. Lionsgate heeft nu echter een prijslijst vrijgegeven voor sommige van zijn Ultra HD-films.

Zo zullen titels als Sicario en The Last Witch Hunter zo’n 43 dollar gaan kosten, goed voor zo’n 40 euro en meteen het dubbele voor wat je momenteel voor een nieuwe Blu-ray film betaalt. Wie dacht zijn of haar filmcollectie volledig te hernieuwen naar Ultra HD, begint dus beter al met sparen.

Gelukkig worden oude titels wel iets goedkoper. Ender’s Game en The Expendables 3, bijvoorbeeld, gaan ongeveer 20 euro kosten. De eerste schijfjes zouden in maart in de winkelrekken moeten liggen.

Om nog eens te herhalen: wat is er nieuw bij Ultra HD-schijfjes?

De nieuwe Ultra HD Blu-rays zullen uiteraard een hogere resolutie bieden, High Dynamic Range ondersteunen en geluid in Dolby Atmos-indeling brengen.

Reageer