Het lijkt wel alsof we overstelpt worden met slimme beveiligingscamera’s. Ook Verisure, waarvan we niet zo lang geleden nog het alarmsysteem uittestten, komt nu met een eigen slimme camera: de SmartCam.

Volledig draadloos

De SmartCam is een kleine, draadloze en flexibele camera die je kan opnemen in jouw Verisure-alarmsysteem.

De SmartCam is uitgerust met een groothoeklens die je van op afstand kan bedienen via de Verisure App of via My Pages, de online klantenomgeving van Verisure.

Verisure SmartCam 2

Via de ingebouwde bewegingssensor maakt de SmartCam automatisch  foto’s wanneer het toestel bewegingen waarneemt, maar je kan ook van op afstand handmatig foto’s nemen. De camera zal de beelden vervolgens versleuteld opslaan in de cloud, zodat je ze overal kan bekijken.

Heel handig: de SmartCam heeft geen kabels nodig en kan dankzij het meegeleverde voetstuk gewoon op de tafel of vensterbank geplaatst worden. Geen kabels, geen gedoe.

Stroom haalt het toestel uit batterijen, die het toestel een levensduur van zes maanden geven. Om energie te besparen, kan je met de SmartCam wel enkel in VGA (640 x 480)- of QVGA (320 x 240)-resolutie opnemen.

Versleutelde opslag

Uiteraart garandeert Verisure ook jouw privacy en slaat het jouw gegevens en beelden op in een versleutelde omgeving. Jouw beelden zijn dan ook enkel voor jezelf toegankelijk.

De SmartCam is beschikbaar in blauw, maar binnenkort ook in andere kleuropties. Het toestel kost 129 euro.

Reageer