Gebouwen energiezuiniger, veelzijdiger en toekomstbestendiger maken, en tegelijk het leven eenvoudiger maken voor installateurs, voorschrijvers en eindgebruikers. Dat is het idee achter de nieuwe reeks plafonddetectoren P40 en M40 van Niko. Het volledige portfolio met 230 V en DALI-2-gecertificeerde detectoren biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor intelligente lichtsturing.

De P40- en M40-detectorreeksen van Niko koppelen bekroond design aan DALI-2-gecertificeerde functionaliteit en de allerbeste detectieprestaties. Samen met Niko’s unieke SnapFit-montagesysteem, de ingebouwde 2-wegs-Bluetooth®-communicatie en de intuïtieve Niko detector tool app en het detectorportaal maken de nieuwe detectoren het erg eenvoudig voor installateurs, voorschrijvers en eindgebruikers om duurzame meerwaarde, comfort en energie-efficiëntie aan hun projecten toe te voegen.

Oog voor eenvoud: geavanceerde lichtsturing, toekomstbestendige functionaliteiten

Het leven eenvoudiger maken betekent gebouwen slimmer maken. De nieuwe plafonddetectoren van Niko zijn ontworpen met focus op de mens als spil van de gebouwen waarin ze leven, werken en ontspannen. Ze zorgen ervoor dat de verlichting is aangepast aan elke situatie: van volledig geautomatiseerde sferen en nachtfuncties tot intelligente bediening van de intensiteit en kleurtemperatuur.

Oog voor resultaat: een sterke line-up voor je project

De nieuwe Niko detectoren zijn getest volgens de IEC 63180-norm. Een garantie op betrouwbare detectieprestaties die onafhankelijk getest werden, in een gecontroleerde omgeving. De detectoren uit de P40 en M40 reeks zijn tot nu toe de enige met 6 GHz-immuniteit. Zo kun je zeker zijn van een toekomstbestendige oplossing met de allerbeste prestaties.

Adviseurs en architecten kunnen werken met een volledig portfolio en kiezen uit verschillende types detectiebereik in een combinatie van 230 V of DALI-2-gecertificeerde detectoren; master, secundair of met integratie van de BMS-controller. Zo krijgen ze de vrijheid om innovatieve oplossingen voor lichtsturing te creëren op maat van elk project.

Oog voor installatiegemak: dubbel zo snel, half zoveel inspanning

Ook het leven voor professionele installateurs wordt eenvoudiger dankzij de nieuwe plafonddetectoren van Niko. Ze zijn namelijk ontworpen om installatie zo snel, eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Dankzij het SnapFit-montagesysteem en de eenvoudige bekabeling kan de installatietijd serieus worden teruggeschroefd.

De 2-wegs-Bluetooth®-communicatie met de intuïtieve Niko detector tool app en de cloudgebaseerde Niko detector tool portal zorgen ook voor eenvoudige instelling. De tools hebben meerdere slimme functies, zoals directe identificatie van de detector, begeleide configuratie en automatisch voorbereide documentatie. Zo kun je eenvoudig en met vertrouwen verschillende detectoren met dezelfde configuratie installeren.

Oog voor design: een bekroond, functioneel en minimalistisch ontwerp

Het ontwerp voor de reeks P40 en M40 detectoren is geïnspireerd op hedendaagse architecturale verlichtingsarmaturen. De discrete en minimalistische look en de beschikbare sluitringen in wit en zwart passen moeiteloos in elk interieur. De nieuwe Niko detectoren vielen meermaals in de prijzen, waaronder een gouden en bronzen A’Design-award en een Red Dot-award.

 

Reageer