De h.ear go is Sony’s meest recente mobiele audiostreamer en komt met ondersteuning voor hi-res audio en uitgebreide afspeelmogelijkheden. Wij namen het toestel in huis!

Design

De h.ear go valt vooral op door zijn eerder inspiratieloze design. Het toestel kreeg een balkvormig uiterlijk met afgeronde hoeken en een speakergrille vooraan, maar is verder nogal eenvoudig. Sony voorziet gelukkig wel verschillende afwerkingskleuren, zodat je op die manier toch nog wat creativiteit in huis kan halen.

Aan de bovenzijde van de h.ear go vind je maar liefst vijf toetsen: een aan/uit-knop, twee knoppen voor het volume, een toets om telefoongesprekken te voeren en een ‘Extra Bass’-knop.

De Extra Bass en aan/uit-knop zijn voorzien van een klein led-lampje, al zal je wel goed moeten kijken om te zien of het lampje brandt of niet.

h-ear-go-2Aan de achterzijde krijg je nog meer toetsen en poorten: twee microUSB-poorten (waarvan één voor de oplader), een knopje om een andere h.ear go te linken en als stereo te gebruiken, een set up-toets, een knopje om de software te updaten en een grotere functietoets die je doorheen de verschillende mogelijke bronnen laat bladeren.

Naast Bluetooth kan je immers ook via USB en een 3,5mm Audio In-poort naar jouw favoriete nummers luisteren. Bovenaan het toestel vind je dan terug welke functie je op dat moment geselecteerd hebt. Een beetje omslachtig, en een schermpje met de nodige info op leek ons dan toch net iets handiger.

Klik hier om producten in te laden

Voor het overige kan je best spreken van een geslaagd, compact design, maar het de h.ear go zal (als je niet voor een flashy kleurtje kiest) zeker niet opvallen in jouw interieur.

Geluidskwaliteit

Meer positiefs valt echter te zeggen over de geluidskwaliteit van de h.ear go. Die is vol, knap uitgebalanceerd en ook bij hogere volumes heel helder.

Laat je de Extra Bass-functie uitgeschakeld, zal je echter merken dat je iets te weinig diepgang krijgt. Activeer je die, komt die soms wat te zwaar over. Het is een klein werkpunt voor Sony, maar algemeen gezien waren we meer dan tevreden over het geproduceerde geluid.

Leuk wapenfeit van de h.ear go is de ondersteuning voor hi-res audio. Een absoluut pluspunt.

Connectiviteit en batterij

We gaven het al aan: de h.ear go is rijkelijk voorzien van toegangspoorten. Naast Bluetooth en NFC kan je ook kiezen voor aansluiting via de 3,5mm-poort of zelfs via USB DAC.

h-ear-go-3Dat laatste houdt in dat je de speaker via een USB-poort met jouw computer kan connecteren en je op die manier jouw muziekbestanden door de processor van de h.ear kan laten verwerken en niet door jouw computer, waardoor je een betere geluidskwaliteit krijgt.

Voor wie meer voelt voor streaming via het thuisnetwerk, is er de wifi-ondersteuning. Je kan dus ook muziek streamen via Spotify Connect en Google Cast. Je kan ook met twee h.ear go-toestellen aan elkaar koppelen en zo een stereogeluid creëren.

Ook over de batterijduur waren we best tevreden: die houdt het zonder problemen 12 uur uit, ruim genoeg voor een feestje of een dagje aan het zwembad.

 

REVIEW OVERVIEW
Geluid
Design
Connectiviteit & batterij

Reageer