Alles wat je moet weten over de Vlaamse streamingdienst Streamz

Zonet werd bekendgemaakt dat Streamz officieel gelanceerd wordt op maandag 14 september. De joint-venture tussen DPG Media en Telenet kon ook melden dat de openbare omroep VRT meestapt in het verhaal en zijn titels gaat aanbieden. Streamz kost minimum 11,95 euro per maand.

1Wat zal er te zien zijn op Streamz?

Het aanbod van Streamz bestaat uit een combinatie van exclusieve Vlaamse fictie en een selectie van de beste, internationale content.

Vooral de lokale content moet volgens John Porter van Telenet het verschil gaan uitmaken. Bedoeling is om elke maand met een straffe titel uit te pakken, die later misschien op de Vlaamse zenders te zien zal zijn.

Maar er is ook plaats voor documentaires, zoals ééntje van Eric Goens over het succesduo Dimitri Vegas & Like Mike, en reportages die inspelen op de actualiteit.

De VRT stapt dus mee in het verhaal en zal naast de twee gloednieuwe Eén-reeksen Black-out en Cheyenne et Lola heel wat catalogusreeksen aanbieden. Denk aan Geub, FC De Kampioenen, Eigen Kweek, De Ridder, De Parelvissers, Het Eiland, In De Gloria en De Ronde.

Welke nieuwe lokale series en Originals krijgen we dit najaar te zien op Streamz?

2Hoeveel kost een abonnement op Streamz?

Een gewoon abonnement op Streamz zal 11,95 euro per maand gaan kosten. Telenet-kijkers zullen ook zeven dagen terugkijk-televisie erbij krijgen.

Voor veelvraten die nog meer recente blockbusters en cinemaklassiekers willen kijken (zo’n 300-tal extra per jaar), is er Streamz+. Zo zullen vanaf mid september onder andere kaskrakers als Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917 en Les Misérables te zien zijn. De kostprijs voor dat premium aanbod zal 19,95 euro per maand bedragen.

Voor Streamz kan je sowieso de eerste 14 dagen volledig gratis kijken. Er zal in beide formules geen reclame worden getoond.

3Waaruit bestaat het internationale aanbod op Streamz?

'The Undoing' ©HBO
‘The Undoing’ ©HBO

Streamz wordt alvast de Vlaamse thuis voor het aanbod van het Amerikaanse HBO. Denk aan titels als Game of Thrones, His Dark Materials, Chernobyl, Big Little Lies of het al wat oudere Sex and the City.

Nieuwe titels zullen gelijktijdig met de lancering in de VS beschikbaar zijn voor de Vlaamse kijkers. De komende maanden mogen we onder andere Batwoman, Love Life (met Anna Kendrick), The Third Day (met Jude Law, vanaf 15 september) en The Undoing (van de makers van Big Little Lies, vanaf eind oktober) verwachten.

Ook het aanbod van andere internationale studio’s zoals Universal, Sony en ViacomCBS (Showtime) krijgt een plek op Streamz.

4Waaruit bestaat het Streamz-aanbod voor de kids (en tieners)?

D5R
D5R

Streamz bevat een aparte kidszone waar kinderen veilig naar kindertitels kunnen kijken. Ze vinden daar een uitgebreide selectie van bekende titels en gezichten als Puss in Boots, Dora, Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar, Peppa Pig en Paw Patrol, en heel wat Ketnet-reeksen zoals Olly Wannabe, Helden en De Regel van 3S.

Voor tieners zitten er series op maat tussen zoals het gloednieuwe seizoen van D5R en wtFOCK, net als titels van Tagmag en Blackpills. HBO heeft verder een aantal interessante series zoals Absentia en Euphoria.

5Met hoeveel personen kan je tegelijkertijd kijken?

Per account kan je tot vijf profielen maken, waaronder 1 profiel voor de kids (net zoals bij Netflix). In elk abonnement kunnen tot vier streams tegelijkertijd worden afgespeeld. Details over de beeld- en geluidskwaliteit (4K, Dolby Atmos?) kwamen we nog niet te weten. Op de website spreekt men enkel van HD-kwaliteit.

Een abonnement sluit je af via streamz.be of de settopbox van Telenet.

6Waar kan je Streamz bekijken?

Via de nieuwe Streamz-app niet alleen op smartphone (iOS of Android), tablet of pc, maar ook via handige toestellen zoals Chromecast, Apple TV en Android TV. Ook op televisies van merken als Samsung en LG die niet werken via Android TV zal de app te installeren zijn.

De huidige Play- en YUGO All in-klanten van Telenet worden automatisch overgezet naar Streamz en kunnen kijken via de settopbox van Telenet. Play More-klanten behouden naast Streamz hun pakket met die extra themakanalen.

7Kan ik de films en series op Streamz downloaden en offline kijken?

Volgens de info op de Streamz-website kan je jouw favorieten downloaden en kijken waar je maar wilt.

8Aanbevelingen

Omdat het aanbod van bij de start al erg groot is, zo’n 1000 titels, zullen aanbevelingen worden gegeven op basis van het kijkgedrag. Er zal ook een eigen redactie de actualiteit opvolgen en gepaste films of series in de kijker zetten.

Website van Streamz

Reageer