Somfy Outdoor Camera

Somfy stelt op de CES zijn eerste beveiligingscamera voor buiten mét sirene voor. Het idee hierachter is om inbrekers af te schrikken nog voor ze binnen zijn geraakt.

De Somfy Outdoor Camera kan volgens de fabrikant heel precies menselijke aanwezigheid in de nabijheid van de woning herkennen, vervolgens een notificatie sturen en eventueel de loeiharde sirene (110 dB) laten afgaan.

Wanneer iemand een beveiligde zone betreedt, krijgt die persoon een waarschuwing via de luidspreker van de camera. Bovendien kan je ook zelf een indringer direct aanspreken via dz app.

De camera zelf heeft een Full HD-resolutie en nachtzicht. Om problemen door zon of schaduw te compenseren is de camera uitgerust met een High Dynamic Range-functie (HDR).

De buitencamera heeft enkel een stroomaansluiting nodig, en uit het persbericht valt af te leiden dat ook buitenverlichting kan worden aangesloten en aangedreven door de app.

Foto’s en video’s worden gratis 24 uur lang opgeslagen in de cloud, en kan je desgewenst laten overzetten naar een ftp- of Dropbox-account.

De Somfy Outdoor Camera zal vanaf de zomer van 2018 beschikbaar zijn in wit of antraciet aan een richtprijs van 249 euro.

Reageer