Muziek, het doet wat met een mens. Het kan je gelukkiger maken, of net triest doen voelen. Je associeert het met herinneringen, goede of slechte. Het is essentieel voor een wild feestje en het zorgt voor sfeer tijdens een etentje. Een onderzoek van Sonos wijst nu uit dat samen naar muziek luisteren ook een positief effect heeft op onderlinge relaties.

Sonos voerde het zogeheten Music Makes it Home-onderzoek uit bij 30.000 mensen in acht landen. Dat onderzoek bestond uit twee fases: eerst werden de relaties in huis bevraagd, en vervolgens werd een experiment bij de mensen thuis gedaan waarbij de ene week helemaal geen muziek afgespeeld werd, en de andere week weer wel.

Uit dat experiment kwamen enkele opvallende resultaten:

Zo hebben muzikale huishoudens meer romantiek in hun leven. Mensen die aangeven samen naar muziek te luisteren hebben 67 procent meer seks. Bijna een kwart van de ondervraagden zou zelfs liever seks uit hun leven bannen dan muziek.

sonos-onderzoek

Naar muziek luisteren kan ook leiden tot meer geluk. Nadat muziek opnieuw geïntroduceerd werd bij de gezinnen, gaf 43% van de deelnemers aan zich extreem geliefd te voelen. Dat is een verbetering van 87% ten opzichte van huishoudens zonder muziek.

Muziek maakt ook saaie dingen leuker. Maar liefst 83% gaf aan dat klusjes doen gemakkelijker wordt wanneer er muziek op staat.

Ook in de keuken is muziek een niet te onderschatten speler: de helft van de ondervraagden geniet meer van koken als ze tegelijkertijd naar muziek luisteren. Met muziek brachten deelnemers bovendien ook 20% meer tijd door in de keuken.

Je leest het: draai de volumeknop maar open!

Reageer