Pioneer VSX-933

De VSX-933 wordt daardoor één van de betere instapmodellen van Pioneer. Een 5.2.2 Dolby Atmos-opstelling behoort tot de mogelijkheden.

De VSX-933 volgt de vorig jaar geïntroduceerde VSX-932 op. De versterker levert vermogen voor 7 kanalen (max. 135W per kanaal) en heeft aansluitingen voor twee subwoofers.

Met de VSX-933 kan er dus een Dolby Atmos 5.2.2-opstelling worden gemaakt. Bij het gebruik van Dolby Atmos-enabled luidsprekers wordt naar omhoog gericht geluid van het systeem via het plafond gereflecteerd, terwijl naar omlaag gericht geluid de oren rechtstreeks bereikt. Deze verschillende paden veroorzaken een faseverschuiving, die het geluid oncomfortabel maakt. De Reflex Optimizer, die gebruik maakt van de Phase Control-technologie, compenseert deze verschuiving, en verbetert de lokalisatie van het geluidsbeeld door de frequenties uit te lijnen met die van de vloerluidsprekers om de ideale weergave-omgeving te creëren.

Om alle luidsprekers in te regelen heeft Pioneer de eigen MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) aan boord. Met behulp van een microfoon compenseert het systeem automatisch verschillen in luidsprekergrootte, -niveau en -afstand en compenseert het de respons.

Alle HDMI-aansluitingen ondersteunen 4K (60p, 4: 4: 4) en het doorgeven van High Dynamic Range-materiaal in HDR10, HLG en zelfs Dolby Vision.

De versterker heeft heel wat mogelijkheden voor het, al dan niet draadloos, streamen van muziek aan boord met ondersteuning voor Chromecast, DTS Play-Fi en FlareConnect en technieken als Bluetooth en AirPlay. Muziekstreamingdiensten van de partij zijn Spotify, Tidal, Deezer en Amazon Music, alsook de internetradiodienst TuneIn.

Via het netwerk en USB worden ook de populairste hi-res audioformaten ondersteund, zoals 192 kHz / 24-bit FLAC en DSD 2.8 MHz / 5.6 MHz.

De VSX-933 is verkrijgbaar eind maart 2018.

Klik hier om producten in te laden

Reageer