Met Hue lux wil Philips wit licht naar een nieuw niveau brengen. Dankzij de slimme mogelijkheden kan je de lamp ook gebruiken als ontwaaklamp of als notificatieverlichting.

Hue lux is een led-lamp die je zelf kan gaan controleren en je ook kan opnemen in een bestaand Hue-ecosysteem. De lamp past op heel wat armaturen en moet een hoogwaardig wit licht uitschijnen.

Omdat je de lamp kan bedienen met je smartphone, kan je die bijvoorbeeld gaan gebruiken om geleidelijk aan feller te gaan schijnen zodat je op een rustige manier wakker kan worden, of de instellingen zo programmeren dat de lamp automatisch zal branden wanneer je op reis bent. De Hue lux-lamp kan zelfs gebruikt worden om notificaties van je smartphone weer te geven door te gaan knipperen wanneer je bijvoorbeeld een bericht ontvangt. Of gebruik je de speciale armband, dan kan die detecteren wanneer je ‘s morgens ontwaakt en daarna de badkamerverlichting inschakelen.

Heb je al een Hue-systeem in huis, kan je de Hue lux daar gewoon in implementeren. Je kan ook kiezen voor een Hue lux-starterskit met daarin twee Hue lux-lampen en een bridge om de verbinding met je wifi-netwerk te maken.

Philiips Hue lux is vanaf eind september 2014 verkrijgbaar in België. De starterskit heeft een adviesprijs van € 99,95. De lampen zijn tevens apart verkrijgbaar  voor € 29,95.

Reageer