Het einde van het jaar staat voor de deur en dat staat natuurlijk synoniem voor de feestdagen. Voor de studenten zijn het ook examens. Blokken is al lang niet meer een student aan een bureau met een boek voor zijn of haar neus. Er worden almaar meer smart devices gebruikt tijdens het studeren. Wij sommen enkele handige apps op die je door de blok kunnen sleuren!

1Evernote

Evernote screenshot

Met Evernote kan je al je notities ordenen. De gratis versie laat je toe om allerlei zaken toe te voegen bij je notities. Denk maar aan bijlagen, afbeeldingen, video’s en knipsels van webpagina’s. Bovendien kan je via je smartphone ook documenten inscannen zodat al je documenten online ook terug te vinden zijn.

Evernote is beschikbaar voor Android en iOs

2Quizlet

Met Quizlet haal je digitale flash cards in huis. Quizlet beschikt flash cards over verschillende onderwerpen. Je kan er zelf maken of je kan die van andere gebruikers uitproberen.

Quizlet is beschikbaar voor Android en iOs

3Todoist

todoist screenshot

Zoals de naam het zegt creëer je met Todoist een to do lijst. Het verschil met een gewone lijst is het feit dat je met Todoist een overzicht krijgt van al je taken. Geef je taken specifieke kleuren, deadlines, prioriteiten, voeg medestudenten toe, etc. Je kan ook je productiviteit in cijfers bekijken. Een overzicht krijgen van al je taken

De app is gratis voor iOS en Android.

 

4Forest Stay: stay focused

Uit onderzoek blijkt dat studenten tijdens het studeren het vaakst worden afgeleid door hun smartphone. Met Forest: stay focused kan je dit probleem bestrijden. Je plant een zaad waar er met tijd een boom zal groeien. Raak je je smartphone aan om een berichtje te bekijken dan zal je boom sterven. Opstarten duurt niet lang. Je stelt een timer in en begint je taak. Op basis van je ingestelde tijd zal je boom geleidelijk groeien.

De app is gratis voor iOS en Android.

5Exam countdown lite

Met Exam countdown lite kun je aftellen naar elk examen. Zo heb je iedere keer in één oogopslag een overzicht van al je aankomende examens.

De app is gratis voor iOS en Android.

Reageer