Samsung heeft gisteren de wereldwijde lancering aangekondigd van SmartThings Home Life, dat consumenten een meer holistische smart home-ervaring biedt. De service werd geïntroduceerd tijdens het Bespoke Home 2022 Event en zal binnenkort in 97 landen beschikbaar zijn.

De service is een nieuwe toevoeging aan de SmartThings-app die gecentraliseerde en geïntegreerde controle over Samsung-apparaten biedt. SmartThings Home Life verbindt met één druk op de knop de vijf SmartThings-diensten SmartThings Cooking, Energy, Clothing Care, Pet Care, en Home Care. Kies in de SmartThings-app het tabblad ‘Leven’ om naar SmartThings Home te navigeren en een nieuw niveau van thuisconnectiviteit te ervaren. Met 270 wereldwijde partners en de mogelijkheid om duizenden apparaten te integreren, wordt SmartThings momenteel gebruikt door bijna een kwart miljard geregistreerde gebruikers. Bovendien draagt Samsungs vernieuwde Family Hub™, beschikbaar in juli, verder bij aan het stroomlijnen van dagelijkse routines.

“Ons doel is om connectiviteit tussen slimme apparaten te benutten om dagelijkse routines te verrijken en te stroomlijnen”, zegt Maxime Parein, Head of Marketing Home Appliances bij Samsung Benelux. “De wereldwijde lancering van SmartThings Home Life breidt onze diensten uit en stelt gebruikers in staat minder met huishoudelijke taken bezig te zijn en meer in het moment te leven.”

SmartThings Home Life levert slimme en meer naadloze ervaringen en integreert de volgende vijf SmartThings-services.

SmartThings Cooking
SmartThings Cooking is een kookservice die overal bij assisteert, van het vinden van recepten en het instellen van apparaten tot het beheren van boodschappenlijstjes en het bewaren van voedsel. SmartThings Cooking beveelt gepersonaliseerde recepten en maaltijdplannen aan op basis van de smaak van gebruikers, voedingsbehoeften en beschikbare boodschappen. SmartThings Cooking communiceert rechtstreeks met alle slimme keukenapparatuur van Samsung, zoals de Family Hub koelkast, ovens en kookplaten, voor een naadloze keukenervaring.

SmartThings Energy
SmartThings Energy ondersteunt vrijwel alle producten in de keuken en woon- en wasruimtes. Met deze service krijgen gebruikers realtime informatie over waar en hoeveel energie in huis wordt gebruikt. Door het energiegebruik van apparaten die zijn aangesloten op het SmartThings-platform te analyseren, geeft SmartThings Energy inzicht in het maandelijkse stroomverbruik en voorspelt het toekomstig verbruik met behulp van AI. Dankzij de AI Saving-modus schakelt SmartThings Energy ook automatisch de energy saving-modus in van connected home-apparaten. De nieuwe Bespoke AI wasmachine en droger worden binnenkort toegevoegd aan SmartThings Energy’s line-up van apparaten.

SmartThings Clothing Care
SmartThings Clothing Care verbindt al je kledingverzorgingsapparaten, zoals de Bespoke droger, Bespoke AirDresser en alle AI-wasmachines, voor optimaal kledingbeheer passend bij jouw lifestyle. De service beveelt verzorgingsopties aan op basis van de materiaalsoorten van je kleding. Bovendien biedt SmartThings Clothing Care praktische AI-aanbevelingen op basis van gebruikspatronen en het huidige seizoen.

SmartThings Pet Care
SmartThings Pet Care helpt huisdierbezitters bij de verzorging van hun harige vrienden, zelfs als ze niet thuis zijn. Wanneer een huisdier alleen thuis is, speelt SmartThings Pet Care automatisch muziek of tv-programma’s af, voor een gevoel van veiligheid en gezelschap. Je kunt je huisdier zelfs op afstand in de gaten houden met behulp van de slimme camera van de Bespoke Jet Bot AI+. Door de instellingen op apparaten zoals lampen, airconditioners en luchtreinigers aan te passen, kun je je huis bovendien comfortabeler en veiliger maken voor je huisdier als je niet thuis bent.

SmartThings Home Care
SmartThings Home Care houdt alle aangesloten Samsung huishoudelijke apparaten in de gaten, inclusief Bespoke apparaten, door hun status en gebruikspatronen te controleren, informatie over accessoires te verstrekken en online aankopen mogelijk te maken. Deze service stuurt meldingen en begeleidt gebruikers bij regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van een apparaat of het vervangen van specifieke componenten. Door SmartThings voor je huis te laten zorgen, kun je problemen met huishoudelijke apparaten zelfstandig oplossen zonder de hulp van een reparateur.

Family Hub
Sinds de lancering in 2016 is de Family Hub voortdurend bijgewerkt om de nieuwste, verbonden ervaringen te bieden voor gebruikers van Samsung-koelkasten. Koelkasten worden zo getransformeerd in communicatie- en entertainmenthubs voor de keuken. Bovendien fungeert de Family Hub ook als thuisbediening voor de SmartThings app. In de nieuwste update, die in juli wordt gelanceerd, bieden de nieuwe functies van Family Hub nog meer entertainment, slimme functies en connectiviteit met de keuken.

Reageer