We kenden al de USB-contactdoos waarmee je via je elektriciteitsnet snel USB-apparaten kan opladen. Wie dat een leuk idee vond, zal ook de HDMI-contactdoos van Niko zeker weten te smaken.

Hierop sluit je namelijk een HDMI-bron aan en maak je via een tweede stopcontact verbinding met de ontvanger. Een mooi voorbeeld hiervan kan de verbinding tussen je set-topbox en je televisie zijn. Hangt je televisie bijvoorbeeld aan de muur en staat je set-topbox in of op een kastje, dan moest je uiteraard nog altijd een kabel trekken tussen de twee apparaten. Die kan je wel wegwerken in een kabelgoot, maar met de HDMI-contactdoos van Niko is zelfs dat verleden tijd.

HDMI-contactdoos-niko2

Het HDMI-stopcontact kan geïmplementeerd worden in elke nieuwbouwwoning, gerenoveerd appartement, kantoor, hotel, enzovoort. Er zijn twee varianten. Beide types hebben aan de voorzijde een HDMI-aansluiting, maar achteraan heb je twee keuzes. In een valse wand kan je werken met een HDMI-naar-HDMI-aansluiting. Moet de HDMI-kabel door een leiding, dan kan je voor een HDMI-naar-schroefaansluiting kiezen. De installateur knipt daarbij aan één zijde van de kabel de HDMI-connector af en sluit de draden op de schroefconnector aan.

De contactdoos is versie-onafhankelijk en biedt enkel een doorkoppeling van de kabel die je zelf gebruikt. Er zit immers geen actieve component aan de connectoren.

De HDMI-contactdoos is verkrijgbaar in alle Niko-afwerkingen, zodat die perfect bij de rest van je schakelaars past.

Klik hier om producten in te laden

Reageer