Niko’s draadloze schakelaars zijn beschikbaar in enkele, dubbele en viervoudige versies en kunnen snel en eenvoudig worden geïntegreerd in Niko Home Control-systemen, stand-alone worden gekoppeld aan een Zigbee-lamp via TouchLink-koppeling of worden gekoppeld aan een Zigbee 3.0-systeem van derden via Find&Bind koppelen.

Voeg draadloze schakelaars toe aan je Niko-installatie

Draadloze Zigbee schakelaars zijn de perfecte oplossing als je een schakelaar wilt toevoegen aan een bestaande Niko Home Control installatie zonder muren open te breken of nieuwe elektriciteitskabels te leggen . U kunt de bedieningselementen op batterijen overal binnen het Zigbee-dekkingsgebied installeren en configureren om apparatuur en functies in huis te bedienen.

Denk aan het aan- en uitzetten van lampen, het omhoog of omlaag doen van een zonnescherm, of zelfs het op gang brengen van een stemming of routine. Je configureert ze namelijk op dezelfde manier als elke andere geconnecteerde schakelaar in het Niko Home Control ecosysteem. Binnen één Niko Home Control installatie kunnen maximaal 50 Zigbee 3.0 schakelaars worden aangesloten.

TouchLink-koppeling voor stand-alone gebruik

In stand-alone modus kunnen de schakelaars worden gekoppeld met maximaal acht slimme apparaten  als ze Zigbee 3.0-gecertificeerd zijn en als ze TouchLink-koppeling ondersteunen.

Dat betekent dat je de schakelaars kunt gebruiken om intelligente verlichting te bedienen, zoals IKEA Trådfri-lampen, Innr Zigbee-lampen, Gledopto Pro Zigbee-lijn, EcoDim Zigbee-gloeilampen, Linkind Zigbee, enz.

Niko’s batterijgevoede schakelaars maken het leven makkelijker

Wil je eenvoudig schakelaars toevoegen zonder rommel in huis te maken , dan zijn Niko’s batterijgevoede Zigbee schakelaars het antwoord. Ze kunnen overal worden geplaatst zonder muren af ​​te breken of elektriciteitskabels toe te voegen, ook op glas en vlakke oppervlakken (zoals nachtkastjes). Helpt u tijd en geld te besparen…

Batterijduur van 5 jaar

Met een langdurig vermogen kunnen de Zigbee-schakelaars van Niko meer dan 36.000 keer worden in- en uitgeschakeld , dat is meer dan 5 jaar continu gebruik zonder een batterij te vervangen.

Bij schakelaars die geïntegreerd zijn in een Niko Home Control systeem, krijg je een melding in de Niko Home app als de batterij bijna leeg is .

Makkelijke installatie

Het nieuwe assortiment batterijgevoede Zigbee-schakelaars kan in een grote verscheidenheid aan installaties worden gebruikt . Met een kunststof grondplaat kunnen ze op vlakke oppervlakken worden gemonteerd met dubbelzijdig plakband of schroeven.

Met een metalen voetplaat, met behulp van schroeven of klauwen, kunnen ze op bestaande dozen worden bevestigd. In feite bevatten de metalen voetplaten zelfs een uniek veiligheidsdeksel dat toegang tot de inbouwdoos vermijdt die mogelijk onder spanning staande elektrische draden kan bevatten. Het is de veilige oplossing voor zowel de installateur als de eindgebruiker. 

Een design dat past bij je bestaande Niko-installatie

De nieuwe draadloze bedieningen op batterijen zijn samen met een centraalplaat en een afdekplaat te bestellen uit het designgamma Niko Pure, Niko Intense en Niko Original, in de kleur naar keuze.

Zo passen ze perfect bij de Niko producten die je misschien al hebt.

Klik hier om producten in te laden

Reageer