Anouk koos om verschillende redenen voor Niko Home Control, van het Belgische vakmanschap en de esthetische details tot de flexibiliteit van het ecosysteem.

Belgisch design

“Ik heb als architecte een voorkeur voor Belgische merken, zowel bij mijn klanten als in mijn eigen woning. Daarnaast is Niko ook een welbekend merk bij Belgische elektriciens waardoor zij meteen weten hoe ze Niko Home Control moeten installeren en ze ook eventuele vragen meteen kunnen tackelen”, aldus Anouk.

Dit Belgische vakmanschap uit zich niet alleen in gebruiksvriendelijke toepassingen maar ook in verfijnde afwerkingen zoals de Niko Pure, Niko Intense & Niko Original reeksen. “Op esthetisch vlak biedt Niko heel wat keuze in afwerkingen. Als architect kan je zo perfect de afwerkingen en je andere interieurkeuzes op elkaar afstemmen.”

TIP: Esthetisch gezien is de viervoudige drukknop enorm interessant, zo heb je 4 drukknoppen verzameld in één element waardoor je geen overvloed aan drukknoppen hebt, wat soms visueel een doorn in het oog vormt.

Een stijlvolle synergie

“In onze nieuwe woning hebben we bewust geïnvesteerd in kwalitatieve ingewerkte verlichting en de koppeling met Niko Home Control laat dit helemaal tot z’n recht komen. Je krijgt dus een synergie tussen design & innovatie: enerzijds de mooie warme verlichting en anderzijds de technologie achter Niko Home Control waardoor je met 1 knop een wauw-effect kunt creëren. Zo hebben we bijvoorbeeld een apéro sfeerknop die we gebruiken wanneer het donker begint te worden, waarbij de lichten in de leefruimte zachtjes gedimd worden.”

TIP: Integreer via geconnecteerde schakelbare stopcontacten ook losstaande lampen in je sfeerkringen.

Flexibiliteit en innovatie

“Tot slot vind ik ook de flexibiliteit van Niko Home Control een enorme meerwaarde. Het is enorm fijn dat al die slimme technologie ook verborgen zit achter een heel eenvoudige drukknop. We kunnen zowel met de fysieke schakelaars onze woning besturen als met de Niko Home app. Ideaal als mijn vriend en ik al in bed liggen en we onze zoon zijn nachtlampje willen inschakelen/uitschakelen.”

“Het is ook perfect mogelijk om op een later moment nog bepaalde instellingen van het Niko Home Control ecosysteem aan te passen. Zo ga ik nog een nieuwe tv-sfeer instellen waarbij met een druk op de knop de lichten in de buurt van de tv uitgaan. Dan reflecteert er geen licht op het tv-scherm en gaan er enkel een beetje verder in de keuken een paar sfeerlichten aan zodat het niet helemaal donker is. Ook onze Sonossen en zonnepanelen staan nog op de planning om te koppelen met Niko Home Control.”

 “Een laatste aspect dat ik belangrijk vind is innovatie en Niko staat daar vrij ver in. Zo kan je de Digital black schakelaars niet enkel als thermostaat gebruiken maar je kan er ook je sferen mee inschakelen, je Sonossen mee opzetten of je zonwering mee bedienen.”

Peace of mind op werk- en privé-vlak

Wanneer je net zoals Anouk je zaak in je woning integreert, is de nodige dosis peace of mind een must. Niko Home Control zorgt voor het nodige comfort, zowel tijdens haar werkuren als erna.

Veelzijdigheid troef

“Niko Home Control maakt onze multifunctionele showroom-ruimte nog veelzijdiger doordat we verschillende sferen kunnen creëren. Als er klanten op bezoek komen dan drukken we op de klanten-sfeer en dan krijg je meteen mooie gedimde verlichting en een gezellige sfeer. Wanneer we aan het werk zijn, gebruiken we de werk-sfeer, die weer wat feller, functioneel licht biedt, wat tijdens het ontwerpproces cruciaal is. Tijdens een presentatie zorgen we er tot slot voor dat met één druk alle lichten uitgaan.

Complete controle

“Overigens is het ook zalig om thuis te komen en maar op 1 knop te hoeven drukken waardoor alle algemene verlichting én sfeerverlichting in onze leefruimte aanspringt. Naast de sferen maakt ook de videofoon ons leven eenvoudiger. Als er bijvoorbeeld een postbode aanbelt en ik niet thuis ben, kan ik de postbode via de Niko Home app zien en horen en vragen om het pakketje af te geven bij Somista, mijn koffiebar om de hoek.”

Hoe slim ook stijlvol kan zijn

“Voor onze schakelaars en afdekplaatjes hebben we telkens voor 3 verschillende afwerkingen gekozen, afhankelijk van waar in huis ze worden toegepast.”

 

Reageer