netgear arlo

Overal inzetbaar

In een smart home hoort natuurlijk ook de nodige beveiliging, en in de woning van vandaag is de camera aan een opmars bezig en is het niet langer iets waar enkel grote villa’s mee uitgerust zijn.

Ook bij Netgear zijn ze zich daarvan bewust. Het bedrijf ontwikkelde Arlo, een superdraagbare camera die volledig draadloos werkt en je dankzij een magneet snel kan verplaatsen. Het toestel verstuurt beelden naar het basisstation, dat je rechtstreeks op jouw router aansluit.

De Arlo schiet geen beelden in Full HD, maar doet het aan een resolutie van 720p. De camera is spatwaterdicht, waardoor je die in theorie ook in de badkamer kan plaatsen. Al raden we dit om privacyredenen natuurlijk niet meteen aan.

Volledig systeem

Neemt de Arlo een beweging waar, dan krijg je uiteraard een melding op je smartphone. Je kan tot 15 Arlo’s op een systeem aansluiten en tot 4 camera’s tegelijkertijd bekijken op jouw desktop, laptop of mobiel toestel. Ook een nachtmodus werd ingebouwd.

De Arlo komt in een basisset met twee camera’s en kost 369 euro. Dat systeem kan je gaan uitbreiden met extra toestellen, die 149 euro per stuk kosten.

Reageer