Netatmo Welcome camera gezichtsherkenning

De Welcome-camera van Netatmo analyseert wie er je huis binnenkomt of aanwezig is en geeft je hiervan een melding op je smartphone. Wordt het gezicht niet herkend, krijg je meteen een melding.

Netatmo is vooral bekend om zijn weerstation, maar de Fransen gaan verder dan dat. Op CES stelde het bedrijf Welcome voor, een intelligente camera die gezinsleden kan benoemen dankzij gezichtsherkenning.

Weet meteen wie er thuis is

Met Welcome kan je dus meteen weten wie er thuis is. De camera gaat elk gezicht dat langskomt analyseren en vergelijken met de personen die het ‘kent’. Na analyse wordt je als hoofdgebruiker op de hoogte gebracht van wie er thuis is. Dat gebeurt via een melding op je smartphone. Ziet de camera een gezicht dat het niet herkent, krijg je ook hiervan een melding.

Netatmo besteedt echter ook extra aandacht aan jouw privacy. Je kan de privacyinstellingen immers gaan personaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld per gezinslid instellen of je wel of geen bericht wil ontvangen wanneer die thuiskomt, of videobeelden moet opslaan of niet. Zo kan je bijvoorbeeld als ouder de privacybehoeften van je kinderen gaan respecteren.

Netatmo Welcome camera

Data bewaard op geheugenkaart

Video-opnames en identificatiegegevens worden veilig opgeslaan op een plaatselijke SD-kaart, en dus niet in de cloud. Op die manier zijn de gegevens niet bereikbaar voor bijvoorbeeld hackers. Zonder SD-kaart kan je ook geen gegevens opslaan. De verbinding met je smartphone wordt beveiligd door een versleutelingsalgoritme.

 

Livestream op afstand

Je kan de Welcome uiteraard van op afstand met je smartphone bedienen via een gratis app. Op die manier kan je bijvoorbeeld van op restaurant een livestream bekijken of op elk moment zien wie er thuis is.

De Welcome beschikt over een HD-camera die dankzij de infraroodled ook in donkere omstandigheden duidelijke beelden moet schieten. Een gezichtshoek van 130 graden levert panoramische beelden op.

Verkrijgbaar

De Welcome ligt vanaf het tweede kwartaal van 2015 in de winkels.

Reageer