Na de slimme thermostaat en rookmelder geeft Nest je nu de mogelijkheid om visueel voor meer veiligheid in je huis te zorgen, met de Nest Cam.

Nest, dat in handen is van Google, kocht vorig jaar al Dropcam op en die overname resulteert nu in de Nest Cam. Het toestel maakt Full HD-beelden van je woning aan 30 fps en biedt een beeldveld van 130°. Ook een night vision-modus werd voorzien, zodat je ook ‘s nachts een oogje in het zeil kan houden.

De Cam past qua design in het Nest-gamma en krijgt een modern, minimalistisch en subtiel ontwerp mee. Dankzij de magneet in de voet kan je de Cam aan je koelkast hangen en dankzij een statief kan je het apparaat eender waar neerzetten.

Via je smartphone (iOS 8 en hoger of Android 4.0 en hoger) kan je van op afstand live beelden bekijken. Nest lanceert meteen ook een eigen clouddienst, Nest Aware, waarbij je opgenomen beelden kan opslaan om later te bekijken.

Om het gebruiksgemak nog te verhogen, is er de functie Activity Zones, waarmee je op het gezichtsveld van de Cam specifieke ‘hot zones’ kan kiezen. Wordt er in die zone beweging gedetecteerd, zal je notificaties krijgen op je smartphone. Gebeurt er iets buiten die zones, dan zal de Cam die gemakkelijker negeren. Heel handig als je, we zeggen maar iets, een kluis hebt achter een schilderij en die extra wilt beveiligen, maar niet telkens gealarmeerd wilt worden wanneer de kat in beeld loopt.

Over prijsinformatie is nog niet echt veel bekend, maar men verwacht dat die in de Verenigde Staten ongeveer op 200 dollar zal komen te liggen. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Reageer