De nieuwe Watch Urbane LTE van LG, die zoals de naam doet vermoeden met 4G LTE-ondersteuning komt, lijkt sterk op de Urbane, maar draait op webOS in plaats van Android Wear. Die keuze is echter gemakkelijk te verklaren.

Op zich zal je niet echt veel verschil merken tussen de Watch Urbane en de Watch Urbane LTE. Beide toestellen komen met een 1,3 inch rond P-OLED-scherm en een stijlvolle, metalen afwerking.

Onder de motorkap vind je wel wat wijzigingen: de Urbane LTE krijgt met zijn 1 GB meer werkgeheugen en ook een hogere accucapaciteit van 700 mAh. De Urbane LTE komt enkel in het zilver en biedt ondersteuning voor wifi, Bluetooth 4.0, NFC en gps, is water- en stofdicht en bevat een speaker en microfoon zodat je ermee kan bellen.

Niet enkel de 4G-connectiviteit, maar ook het gebruikte softwareplatform is opvallend. LG koos hier niet voor Android Wear, maar wel voor het eigen webOS, dat we eerder al bij de televisies van het merk terugvonden.

De reden hiervoor is simpel: Android Wear biedt nog geen degelijke functionaliteit om te bellen of tekstberichten te sturen, waardoor de keuze voor webOS de enige juiste optie was. Ook Samsung stapte voor de Gear S al af van Android Wear en rustte het toestel uit met zijn eigen Tizen OS, meer dan waarschijnlijk om dezelfde reden.

Over prijs en beschikbaarheid gaf LG nog geen informatie.

Ontdek de andere smartwatches en activitytrackers van LG
Klik hier om producten in te laden

Reageer