Apple Watch Series 3

Met de komst van de nieuwe Apple Watch Series 5 begint het bij velen te kriebelen om een oudere Apple Watch te vervangen, of voor de eerste maal de smartwatch te kopen.

Hoewel de Apple Watch Series 5 zeker en vast niet zal ontgoochelen, zijn er voldoende redenen op te sommen waarom je de Apple Watch Series 3, die in het gamma blijft, moet overwegen.

1Spaar een stevig bedrag uit

De prijs is alvast een eerste reden. De Apple Watch Series 3 werd in prijs verlaagd tot 229 euro. De Apple Watch Series 5 start vanaf 449 euro. Dat is alvast een stevig prijsverschil van 220 euro of de helft van de prijs!

2Ondersteuning voor watchOS 6

De oudere Apple Watch Series 3 heeft hetzelfde besturingssysteem als de nieuwe Watch Series 5, namelijk watchOS 6. Die nieuwe versie van het watchOS is sinds kort beschikbaar en heeft vernieuwingen als activiteitstrends, cyclus bijhouden en een eigen App Store voor de Watch.

Leestip: Wat is er nieuw (en beter?) op watchOS 6

3Nog steeds dezelfde horlogebandjes

Elk horlogebandje voor de nieuwe Apple Watch Series 5 kan je gewoon gebruiken met de Series 3.

4Zo goed als dezelfde ingebouwde sensoren

De Apple Watch Series 5 is wel nieuw, maar heel wat van de sensoren treffen we nog steeds aan op de Watch Series 4 en 3. Zo krijg je nog steeds een optische hartslagsensor, GPS, NFC en hoogtemeter.

Wat mis je dan? De Series 5 heeft bijvoorbeeld een nieuw digitaal kompas, valdetectie, een betere optische hartslagsensor en een sensor voor een hartfilmpje of elektrocardiogram (ECG).

5De batterijduur is identiek

Beide smartwatches dien je nog steeds elke nacht aan het stopcontact te hangen. De batterijduur is voor beide Watches maximaal 18 uur.

6Waarom zou je wel de Apple Series 5 moeten kopen?

Het scherm op de Series 5 is iets groter. Zo krijg je 30% meer schermruimte wat ook al het geval was op de Watch Series 4.

Het scherm blijft onafgebroken aan. Daardoor hoef je niet steeds een speciale beweging met de pols en arm te maken om het uur of je activiteitsscore snel te bekijken.

Ook de processor is dubbel zo snel als de Series 3 terwijl het bedienwieltje ook voelbare feedback mee krijgt. De opslagruimte op de Series 3 is met 8GB kleiner dan de 32GB op de Watch Series 5. Wens je veel muziek onderweg te luisteren, dan kan een grotere opslagruimte altijd van pas komen.

Op de Series 5 heb je extra keuzes wat betreft de horlogekasten. Die is voor de Watch Series 3 er enkel in spacegrijs en zilver.

Koop hier de Apple Watch Series 3 en 5

Reageer