Vorig jaar stelde Apple zijn professionele iPad Pro met 12,9 inch scherm voor, nu gaat het een stapje kleiner met een iPad Pro in een 9,7 inch uitvoering.

Soms is kleiner beter, moeten ze bij Apple gedacht hebben. Niet enkel de iPhone keert terug naar een kleiner formaat, ook de iPad Pro heeft een nieuw, kleiner broertje. De nieuwe iPad Pro komt in een 9,7 inch display.

Een kleiner scherm betekent natuurlijk ook betere mobiliteit en Apple wil hiermee uiteraard een oplossing bieden voor de consument die geen afscheid wil nemen van het gekende 9,7 inch display, maar toch dezelfde productiviteit van de iPad Pro in huis wil halen.

Buiten de schermgrootte is er immers niet veel verschil tussen de twee. Het nieuwe 9,7 inch model heeft hetzelfde Pro-display en heeft 40% minder last van reflecties dan de iPad Air 2 en is bovendien 25% helderder. Night Shift (een nieuwigheidje van iOS 9.3) zorgt ervoor dat je bij gebruik ’s avonds warmere kleuren en minder blauw op jouw scherm krijgt en zo gemakkelijker de slaap moet kunnen vatten.

truetone-display

Ook nieuw is True Tone Display, een techniek die ervoor zorgt dat de kleurtemperatuur op jouw scherm zich zal gaan aanpassen aan de omgeving. Bekijk je bijvoorbeeld een wit document in een gedimde omgeving met warme kleurtemperaturen, zal het wit van het blad ook een soort oranje-rood worden.

Ook onder de motorkap ademt alles ‘Pro’ uit: het toestel krijgt de krachtige A9X-processor en M9-coprocessor, Siri, een 12 megapixel iSight-camera met 4K-filmfunctie, en een 5 megapixel FaceTime-camera. Net als de grote iPad Pro steunt ook het kleinere model op accessoires, zoals een Smart Keyboard, de fameuze Pencil en zelfs een USB Camera Adapter.

De nieuwe iPad Pro komt in drie opslagopties: 32 GB, 128 GB én voor het eerst ook 256 GB. Voor de wifi-modellen betaal je respectievelijk 499, 749 en 899 dollar. Het toestel komt in Space gray, Silver, Gold en, voor het eerst bij een tablet, ook Rose gold. De nieuwe iPad Pro moet vanaf april in onze winkelrekken liggen. Extraatje: de iPad Air 2 krijgt een prijsverlaging naar 399 dollar.

Update: de prijzen van de nieuwe iPad Pro worden bevestigd door de Apple Store. Die zijn als volgt: voor de wifi-modellen betaal je € 689, € 869 en € 1.049 voor respectievelijk de 32 GB, 128 GB en 256 GB-toestellen. Wil je ook 4G-connectiviteit, dan betaal je € 839, € 1.019 en € 1.199.

Reageer