Apple heeft op zijn jaarlijkse voorjaarsevent uitgepakt met een gloednieuwe iPhone. Deze krijgt een 4 inch scherm en krijgt de naam iPhone SE mee.

Kleiner betekent niet noodzakelijk minder krachtig: de iPhone SE is even krachtig als de iPhone 6S, maar dan in een iPhone 5-verpakking. Goed nieuws dus voor de consument die niet wild is van grote schermen, maar wel een krachtige smartphone in de broekzak wilt.

Onder de motorkap vind je een A9-processor met M9-coprocessor, aangevuld met een 12 megapixel iSight-camera aan de achterzijde met 4K-filmfunctie, en vooraan vind je een FaceTime-camera met Retina Flash voor extra heldere selfies.

De iPhone SE komt in de volgende kleuren: space gray, gray, gold en rose gold. Het toestel gaat 399 dollar (32 GB) en 499 dollar (64 GB) kosten en profileert zich zo als de meest budgetvriendelijke iPhone. Vanaf mei ligt hij waarschijnlijk in onze rekken.

Update: de Apple Store bevestigt de prijzen voor de iPhone SE in ons land. Voor het 16 GB-model betaal je 489 euro, voor de 64 GB-variant 549 euro.

 

 

Reageer