De Zeppelin Wireless is de derde uitvoering binnen de Zeppelin-familie en werkt voor het eerst volledig draadloos. Tijdens een korte luistersessie mochten wij ons oor al te luister leggen bij het apparaat.

Modernisering

Eerst en vooral werpen we al een blik op de specificaties van de Zeppelin Wireless. Vijf nieuwe driver units, waarvan twee Double Dome-tweeters die op beide uiteinden van de speaker geplaatst werden. Dit moet voor een ruimtelijker geluid zorgen.

Bowers & Wilkins bouwde ook Bluetooth apt-x, Airplay en Spotify Connect in.

b&w-zeppelin-wireless-2

Bij het ontwerp werd de interne structuur compleet omgegooid, waardoor interne trillingen en dus geluidsvervorming vermeden worden.

Geluid

Een korte luistersessie klonk alvast veelbelovend. De basklanken kwamen heel goed tot hun recht, maar storen ook niet. Bowers & Wilkins maakte de Zeppelin Air dikker en zwaarder dan zijn voorganger, iets wat in het geval van een luidspreker zeker positief is.

Het rustige karakter van een Adele-lied en de zuiverheid van diens stem is een mooie waardemeter voor de midden- en hogere tonen. Ook bij andere artiesten klonken die op het eerste gezicht best heel degelijk.

b&w-zeppelin-wireless-3

De speaker moet ook een 2.1 geluid nabootsen om een gevoel van ruimte te creëren. Een echte 2.1 kan je het natuurlijk niet echt noemen, maar ‘vol’ is het geluid best wel.

Design

De Zeppelin Wireless behoudt ook zijn iconische design, maar is een stukje groter dan zijn voorganger. Het verhaal achter het uiterlijk is dat de vorm een ideale afstand tussen beide uiteindes biedt (waar de tweeters zitten) voor een kwalitatief, ruimtelijk geluid.

Prijs

Bowers & Wilkins biedt de Zeppelin Wireless aan voor 699 euro. Een prijs die redelijk goed op niveau zit met de kwaliteit die het toestel biedt.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer