De derde generatie van de Google Chromecast ondersteunt Ultra HD (4K) met High Dynamic Range (HDR).

Het is niet onlogisch dat Google deze stap zet. Steeds meer televisies hebben standaard de Ultra HD resolutie, en het aanbod aan 4K films zal de komende maanden blijven groeien.

De Chromecast Ultra lijkt sterk op zijn voorgangers maar is stukken krachtiger. Zo kan je streamen vanaf Android smartphones en tablets, iPhones en iPads of vanaf de Chrome-browser op computers. De rekenkracht vindt plaats in de Chromecast Ultra zodat je mobiele apparaten amper belast worden.

Twijfel je of jouw draadloze netwerk dit wel kan trekken, dan is er goed nieuws. De Chromecast Ultra heeft een ingebouwde ethernetpoort die zich in de stroomadapter bevindt.

Bij zijn release zal de Chromecast Ultra overweg kunnen met Netflix en YouTube in 4K HDR. Google heeft ook aangekondigd dat de online Google Play Movies & TV tegen het einde van het jaar zal worden uitgebreid met 4K content.

De Chromecast Ultra is met zijn 79 euro wel dubbel zo duur als de Chromecast en Chromecast Audio, die trouwens in het gamma blijven. Maar hiervoor krijg je dus streaming in 4K en HDR-compatibiliteit met de HDR10 en Dolby Vision standaarden.

De verschillen tussen de Chromecast Ultra en Chromecast

Chromecast Ultra Chromecast
79 euro 39 euro
4K (3840 x 2160 pixels) Full HD (1920 x 1080 pixels)
HDR Geen HDR
Ethernet Geen ethernet

Benieuwd naar de werking van de Chromecast? Lees nog eens onze test van de eerste Google Chromecast.

 

Reageer