Niko presenteert dit jaar op Batibouw een nieuwe IP-videobuitenpost die naadloos moet aansluiten op het Niko Home Control-systeem.

Een videobuitenpost is altijd veiliger dan een gewone deurbel: je kan zien wie er aanbelt nog voor je de deur geopend hebt. De nieuwe buitenpost van Niko komt dan ook met een 130° 720p HD-camera die scherpe beelden moet opleveren van wie er aan je deur staat.

De camera zal ook automatisch een video-opname maken telkens wanneer er iemand aanbelt. Zo zie je ook wie er aan je deur stond wanneer je niet thuis was. Een nachtzichtmodus moet er dan weer voor zorgen dat je ook in het donker een duidelijk beeld krijgt.

Deze buitenpost is zo gemaakt dat die zonder problemen op het Niko Home Control-systeem aangesloten kan worden. Daardoor kan je het toestel bedienen via de ‘touchscreen 2’ of via de app voor tablet of smartphone. Een intercom is dus niet nodig. Praten met de bezoeker en de deur openmaken kan je wel alleen binnen het wifibereik van je woning.

De videobuitenpost is beschikbaar in drie modellen: met één, twee of vier beltoetsen die elk een eigen kanaal hebben. Je kan het apparaat dus ook gebruiken bij een kangoeroewoning of voor een privépraktijk.

Het design is opgebouwd uit een frontplaat van drie millimeter en vlakke aanraaktoetsen. Het zwarte geanodiseerde aluminium zorgt voor een modern uiterlijk.

Reageer