Deezer Elite - Sonos

Met een nieuw abonnementstype wil Deezer zijn audiokwaliteit een duwtje in de rug geven. Deezer Elite brengt een beter geluid dan de meeste andere muziekstreamers en komt exclusief naar Sonos.

De race om audio in hoge kwaliteit te streamen is volop aan de gang: audio in hogere kwaliteit lijkt hét aandachtspunt te zijn van muziekdiensten als Spotify, Tidal en Deezer.

Die laatste heeft nu zijn Elite-abonnement uitgerold in Europa, nadat het dat eerder al in de VS gedaan had. Deezer Elite biedt geen hi-res audio, maar wel aan cd-kwaliteit en dat is op zich al een pak beter dan mp3.

Deezer Elite streamt audio aan 16 bit/44,1kHz, wat hetzelfde is als cd. Ook Tidal en Qobuz streamen al in deze kwaliteit. Deze audioresolutie moet vijf keer de kwaliteit van een mp3-bestand opleveren.

Deezer Elite biedt een bibliotheek van 35 miljoen nummers in lossless FLAC-formaat aan een bitrate van 1411 kpbs (tegenover 320 kpbs van mp3-bestanden).

Deezer Elite kost in de VS zo’n 15 dollar per maand na een gratis proefperiode van 30 dagen. De dienst is aanvankelijk alleen beschikbaar voor Sonos-apparaten.

Ontdek hier enkele producten van Sonos
Klik hier om producten in te laden

Reageer