Autonavigatie is zo goed als onmisbaar geworden wanneer we op reis gaan of gewoon ergens naartoe willen rijden. De komst van de smartphone heeft de functie van de gps toch voor een deel overgenomen en via apps maak je nu gewoon van je telefoon je navigatietoestel. Wij zetten enkele apps voor je op een rij.

GPS Navigation BE-ON-ROAD

BE-ON-ROAD is gratis voor zowel Android als iOS. Het programma werkt met offline mappen die je moet aankopen en dan kan installeren op je toestel. De kaarten zien er best goed uit en bieden ook horeca- en parkeerinformatie. Een handige oplossing als je à la carte bestemmingen wil kiezen en enkel voor die kaarten wil betalen.

Beschikbaar op Android en iOS.

Navfree GPS Benelux

De naam Navfree zegt het zelf: de applicatie is volledig gratis. Het programma biedt spraakgestuurde navigatie en werkt met offline kaarten, zodat je in het buitenland geen dataverbinding nodig hebt. Navfree biedt bovendien HD-kaarten, een wandelmodus en geïntegreerde Google Street View. Navfree maakt gebruik van OSM-kaartdata, maar doet ook een beroep op feedback van de gebruikers zelf. Dat heeft als nadeel dat de wegen niet altijd 100% correct aangegeven zijn in de kaarten.

Beschikbaar op Android en iOS.

Google Maps

Google Maps moet zowat de populairste gps-app van het moment zijn. De software steunt uiteraard op de Maps-functie die je ook via de internetpagina van Google vindt en wordt vooral geloofd om zijn nauwkeurige berekeningen, grote database en de meer dan degelijke spraakgestuurde turn-by-turn navigatie voor zowel autorijden, fietsen als lopen. Ook live verkeersinformatie is voorzien, waardoor je kan anticiperen op eventuele files. Jammer genoeg is flitsinformatie nog niet geïmplementeerd.

Beschikbaar op Android, iOS en Windows Phone.

TomTom Europa

TomTom is een van de grootste spelers op gebied van gps-systemen en het bedrijf heeft ook de weg naar de smartphones gevonden. Met zijn app voor de Europese wegen haal je dan ook een compleet navigatiesysteem in huis, met verkeersinformatie, stembegeleiding, TomTom Places ingebouwd, flitsinformatie, enzovoort. Aan al die functies en voordelen hangt natuurlijk een stevig prijskaartje vast: € 69,99. Voor die prijs zal je echter geen gelijkaardig gps-systeem vinden, dus op zich doe je best een goede zaak.

Beschikbaar op Android en iOS.

Reageer