Het lijkt er steeds meer op dat smartphones of tablets de afstandsbediening van de toekomst zullen worden. Met de domRemote-applicatie kan je nu alvast je Domintell domoticasysteem via je Android-toestel controleren.

De applicatie laat je toe om je domotica-installatie te besturen vanuit je luie zetel. Zo heb je volledige controle over de intensiteit van je verlichting, de verwarming, muziekinstallaties, elektrische gordijnen, enzovoort. Om de app te kunnen gebruiken, heb je een Android-toestel nodig met minstens versie 2.1. Het programma werkt zowel op smartphones als op tablets.

Eens je de applicatie gedownload hebt, heb je wel nog een DETH02-module nodig die je installatie met een LAN-netwerk verbindt. Daardoor kan je thuis via een draadloze WiFi-verbinding het systeem controleren. Maar ook als je niet thuis bent, is de installatie via het 3G- of EDGE-netwerk van je mobiele provider beschikbaar. Ideaal voor als je de verwarming al wil aanleggen als je op een koude winterdag naar huis vertrekt of de zonwering neer te laten tijdens een hittegolf.

Er zijn twee versies van de applicatie verkrijgbaar op Android Market: een gratis, maar beperkte, versie en een volledige versie waar je €39.99 voor betaalt. Probeer je eerst liever gratis het programma uit en wil je later overstappen naar de volledige versie, dan blijven je instellingen behouden. Je hoeft dus niet alle apparaten opnieuw te configureren. Bovendien kan je de applicatie op vijf apparaten installeren, terwijl je maar een keer hoeft te betalen. Meer info over de software vind je hier.

Reageer