Comelit Icona

Comelit heeft op Batibouw 2015 drie nieuwe systemen voor toegangscontrole voorgesteld die zowel op het vlak van design als functionaliteit opvallen.

Icona

De Icona-lijn bestaat uit twee producten: een deurintercommonitor en de Icona Manager, een bedieningsscherm voor je huisautomatisering. Comelit koos hier voor een minimalistisch ontwerp en eenvoud. Het apparaat kreeg polycarbonaat oppervlak en randen van mat, geborsteld staal.

Zowel de Icona als de Icona Manager is uitgerust met Sensitive Touch-technologie, die de toetsen pas zichtbaar maakt als je het toestel aanraakt. De Icona Manager komt ook met een 4,3 inch breed capacitief aanraakscherm.

Ook qua functionaliteit mikt de Icona op gemak. De audiotoets en deurslotbediening zijn altijd zichtbaar, terwijl de holle rand onderaan het toestel voor een betere akoestiek moet zorgen, zodat je de persoon die aanbelt beter kan horen. Verder kan ook de beltoon gepersonaliseerd worden.

Comelit Icona

Met de Icona Manager kan je het huisautomatiseringssysteem SimpleHome en het inbraaksysteem SimpleSafe beheren. Het model bevat een geïntegreerde temperatuursensor en biedt naast video-deurintercom ook de mogelijkheid om je rolluiken, tuinberegening, het energieverbruik en jouw camera’s te regelen.

Mini

Comelits Mini is een monitor die, de naam zegt het zelf, vooral uitpakt met een strak en compact design. Het toestel is maar 22 mm dik en beschikt over een 4,3 inch scherm met 19:9-verhouding. De monitor is beschikbaar in drie versies: zwart-wit, kleur en Deluxe.

Comelit Mini

Met de basisuitvoering (dus met zwart-wit of met kleurbeelden) kan je de helderheid, het contrast en het volume van de beltoon regelen en ook een eigen beltoon instellen. Het apparaat krijgt vier Sensitive Touch-toetsen voor het openen van de deur, beeldoproep, extra programmeerbare functie (centrale-oproep) en de privacyfunctie.

De Deluxe-uitvoering komt in een zwarte soft-touch afwerking voor extra comfort. Ook kreeg de hoorn acht toetsen mee, waardoor de functies van de standaarduitvoering uitgebreid werden met vier extra programmeerbare functies. Zowel de Mini als de Mini Deluxe bieden mogelijkheid voor een etagebel.

Quadra

De Quadra, ten slotte, is een deurstation waarbij de bekabeling via een tweedraadssysteem gebeurt, wat uiteraard voor een eenvoudige installatie zorgt. Omdat de montage van de Quadra volledig in opbouw is, kan je een bestaande beldrukker heel eenvoudig gaan vervangen door dit toestel.

Comelit Quadra

De aluminium behuizing van de Quadra bestaat uit één geheel en bevat geen bewegende delen, wat het station duurzamer moet maken en ook gemakkelijker maakt in onderhoud. Wil je overschakelen van een deurstation naar twee of vier drukknoppen, dan hoef je enkel maar het naamkader te vervangen.

De luidspreker en de microfoon zijn verborgen in het paneel, terwijl de bediening bestaat uit softtouchtechnologie om slijtage tegen te gaan. De Quadra is ook voorzien van pictogrammen met led en tonen voor mindervaliden.

Een van de meest opvallende eigenschappen van de Quadra is echter de breedhoekcamera. Die zorgt er met een minimum aan beeldvervorming voor dat je een goed overzicht blijft behouden en dat jouw bezoekers altijd duidelijk te zien zijn.

Reageer