Beveiligingscamera’s worden steeds meer een onderdeel van het smart home-gebeuren. Ook bij Netatmo weten ze dat, en de Presence past mooi in die gedachtegang.

Het toestel bestaat uit twee delen: een camera en een flood light erboven. Dankzij een geavanceerd algoritme kan de Presence het verschil zien tussen een auto, een (huis)dier en een persoon.

Smart zones

Ziet de Presence beweging, dan zal het de vorm gaan analyseren en je via een notificatie laten weten welk type activiteit het precies heeft waargenomen. Bovendien kan je gaan instellen welke zone in het beeld de camera specifiek in de gaten moet houden, zoals bijvoorbeeld een deur of een poort.

Ook ingebouwd is een infrarode night vision, en dankzij de ingebouwde lamp kan je ook in het donker gedetailleerde videobeelden vastleggen. De lamp kan ook gebruik worden als schriklamp. De camera heeft een beeld van 100 graden en detecteert beweging tot 20 meter ver.

Eenvoudige installatie

Netatmo denkt ook aan gebruiksgemak: je kan de Presence installeren aan een lichtvoeding. Na installatie connecteert het met jouw wifi-netwerk en kan het live-beelden streamen naar een iOS-toestel.

De Presence komt tijdens het eerste kwartaal van 2016 op de markt. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Reageer