De nieuwe versie van Apple TV moet van de box een volwaardig item in het Apple-ecosysteem maken. Het toestel moet op vlak van televisie kijken en gaming een grote stap voorwaarts zetten.

Er was de iPhone 6S en een nieuwe iPad, maar de Apple TV was misschien wel het meest geanticipeerde toestel van de keynote van dit jaar. De kleine doos was de voorbije jaren niet meer dan een extraatje, een ‘hobby’ zoals wijlen Steve Jobs het omschreef.

Onder Tim Cook moet Apple nu ook de televisie veroveren, en de Apple TV moet daar voor zorgen.

De Apple TV komt met een nieuwe afstandsbediening, inclusief microfoon en touchpad. Vooral die microfoon is heel interessant, want de mediaspeler is uitgerust met Siri en die kan jouw spraakopdrachten dus interpreteren en gaan doorvoeren.

Stel: je wilt een film zoeken binnen een bepaald genre, dan vraag je dat gewoon aan je afstandsbediening. De Apple TV gaat dan in al jouw contentbronnen (Netflix, hulu, HBO, iTunes, etc) gaan zoeken welke diensten die film aanbieden. Je kan ook steeds verder gaan verfijnen, waarbij elke zoekopdracht een nauwere selectie aan programma’s en films gaat weergeven. De spraakopdrachten gaan ook heel intuïtief: zeg je ‘What did she say?’, dan zal de Apple tv vijftien seconden terugspoelen om dat stuk weer te geven dat je gemist hebt.

Apple wil zich ook gaan focussen op de gamingwereld. Op iPad en iPhone is gaming al een ongelooflijk succes, nu wil het ook de televisie, en bijgevolg grote namen PlayStation (Sony), Xbox (Microsoft) en Wii (Nintendo) gaan aanvallen.

Apple TV draait op een A8-chip, die je ook in de iPhone 6 terugvindt, en komt in twee versies: 32 GB voor 149 dollar en 64 GB voor 199 dollar.

Ontdek hier enkele andere producten van Apple
Klik hier om producten in te laden

Reageer