Niets zegt het zo mooi als muziek, toch? Wel, dat vonden ze ook bij MSTY, een nieuwe ‘music messenger’ waarmee je je vrienden kan verrassen.

Het is een eeuwenoud gegeven: het je iets te vertellen, verwerk het in een lied. Wie echt door muziek gepassioneerd is, weet dat een boodschap nog veel sterker en intenser overkomt als je er een nummer onder zet.

MSTY doet precies dat: het is in de eerste plaats een manier om met jouw vrienden te communiceren, maar dan door middel van muziek.

Je begint met een nummer uit de database te kiezen. De liedjes zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zodat je gerichter kan gaan zoeken. Zo kan je gaan zoeken op jouw stemming, liedjes die iets ‘vieren’ of kiezen uit romantische songs, maar kan je ook op genre of tijdperk gaan selecteren. Er is ook een hitlijst van de populairste MSTY-liedjes. In totaal herbergt de app zo’n 2000 nummers.

De bibliotheek is redelijk gevarieerd, dus voor elke boodschap die je wilt sturen zal je wel een gepast nummer vinden. Eens je een lied gekozen hebt, kan je daar ook een foto aan toevoegen. Je kan kiezen uit een eerder beperkte afbeeldingenbibliotheek, of je kan zelf een foto nemen met je smartphone. Het geheel kan je verder afwerken door er een korte boodschap bij te voegen. Je krijgt ook nooit het hele nummer te horen, maar een uitgeknipt stukje dat precies lang genoeg is: 30 seconden.

Het hoofddoel is dus op een simpele manier communiceren via muziek, maar MSTY komt ook met een gewone chatfunctie voor als je wilt praten.

De app mocht er voor ons iets volwassener uitgezien hebben (de muziekindelingen worden weergegeven voor emoticons), maar de muziekbibliotheek op zich is best wel gevarieerd. Een boodschap via muziek is eens iets anders dan de gewone foto of het zoveelste tekstbericht.

De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS en werkt (net als Whatsapp) via telefoonnummers, dus een account is snel aangemaakt. Uiteraard verlopen MSTY’s (zo heten de boodschappen die je met de app stuurt) via het datanetwerk: 3G, 4G of wifi.

Reageer