Happening is de nieuwste rage in app-land. Het programma is in eerste instantie bedoeld om met je vrienden groepsgesprekken te voeren, maar kan dankzij plug-ins uitgebreid worden met spelletjes en allerlei extra’s.

What’s Happening?

Happening kan je in zijn ‘basisvorm’ een beetje zien als een alternatief op Whatsapp of eender welke andere app waarmee je groepsgesprekken kan voeren. Zulke toepassingen worden veel gebruikt om bijvoorbeeld met je vrienden af te spreken voor een groepsactiviteit.

In zulke lange groepsgesprekken verlies je echter al snel het overzicht en wordt het moeilijk om terug te vinden wie wat precies gezegd heeft. Happening wil daar een antwoord op bieden.

Plug-ins

Wat Happening zo uniek – en verslavend – maakt, zijn de plug-ins die je voor het programma kan downloaden. Daarbij heb je redelijk ‘standaard’ functionaliteiten, zoals een echte chatfunctie of een galerij waarmee je foto’s kan bekijken.

Dat is echter maar het begin, want het zijn vooral de andere plug-ins die Happening zo’n leuke app maken. Zo kan je spelletjes spelen, zoals schaken, of kan je je vrienden uitdagen in een selfiewedstrijd. Zo moet je in Photo Hunt zo snel mogelijk een selfie nemen met een verkeersbord, bijvoorbeeld. Door de uitdagingen tot een goed einde te brengen, verdien je punten en kan je hele wedstrijden spelen met je vrienden.

Het zijn dan ook vooral deze plug-ins die Happening zo leuk en origineel maken, al mag je de groepschatfunctie zeker niet vergeten.

Happening, dat trouwens ontwikkeld werd door Nederlandse studenten, is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Reageer