curioos app

Curioos is de ideale tool voor de kunstliefhebber. Via augmented reality kan je kijken of het schilderij of de foto waarin je geïnteresseerd bent in jouw interieur past alvorens je het aankoopt.

Je huis decoreren is niet altijd even gemakkelijk. Of het nu gaat om de kleur van jouw keukenmuren, het kiezen van leuke stoelen voor in de eetkamer of uitmaken wat voor soort verlichting je in je woonkamer wilt: je interieur op smaak brengen is soms een beetje nattevingerwerk.

Gelukkig bestaan er voor al deze zaken al handige apps waarmee je via augmented reality op voorhand al kan gaan inschatten of die lichtblauwe verfkleur in jouw keuken echt wel een goed idee is of niet. Dankzij Curioos kan nu ook de kunstliefhebber van een gelijkaardig systeem gebruikmaken.

De app is in de eerste plaats een online winkel van meer dan 5000 schilderijen en tekeningen waarmee je je woning kan opfleuren. De collectie bestaat vooral uit modernere kunst van kunstenaars die al een zekere naam binnen de wereld opgebouwd hebben. Een team van curators selecteert zorgvuldig de collecties die in de winkel aangeboden worden.

Wat Curioos zo interessant maakt, is de mogelijkheid om nog voor de aankoop van een schilderij of tekening uit te testen hoe het stuk er in jouw interieur gaat uitzien. Eens je op de website van Curioos een stuk gekozen hebt dat je mooi vindt, kan je het met behulp van een gratis smartphone-app virtueel in je woonkamer ophangen. Via een ‘preview’-functie kan je namelijk een QR-code afdrukken (je hebt dus wel een printer nodig).

Vervolgens ga je naar de mobiele app op je smartphone, waar de camera automatisch geactiveerd wordt en je gevraagd wordt om de voor dat kunstwerk specifieke code in te geven die je op de website krijgt. Wanneer je hierna met je smartphonecamera naar de QR-code richt, verandert die in het werk dat je gekozen hebt. Vervolgens kan je nog de bekadering en de grootte gaan aanpassen.

Wil je toch nog een tweede mening horen, kan je het beeld opslaan en gaan delen met je vrienden.

Op zich is het werken met een QR-code misschien een beetje omslachtig, maar het is een goede manier om miskopen te vermijden. En als je een kunstwerk van een paar honderd euro in huis wilt halen, wil je natuurlijk ook zeker zijn van je aankoop.

De Curioos-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Reageer