DNA, het is een ingewikkeld iets en de complexiteit ervan lijkt hoegenaamd geen kinderspel. Stop het concept echter in de handen van app-ontwikkelaar Avokiddo en je krijgt een heel ander verhaal.

Genetica 101

In DNA Play wordt het basisconcept van DNA naar de meest simplistische kern teruggebracht: aan de hand van enkele bouwstenen en de volgorde daarvan wordt genetisch bepaald hoe een levend wezen er zal uitzien. Elke kleine wijziging in het DNA kan gigantische gevolgen hebben voor het uiterlijk en de kenmerken van een soort.

En het is daarop dat DNA Play inspeelt. De bedoeling is dat je aan de hand van enkele ‘bouwstenen’, die het DNA vormen, cartoony monsters gaat maken. Het geheel vormt een kleurrijk en onderhoudend schouwspel waarbij jong en oud leert hoe de basisprincipes van DNA precies werken. Door met de volgorde en de combinatie van het DNA te gaan spelen, krijg jouw monster telkens nieuwe kenmerken: meer poten, een lange nek, vleugels, een dikker lijf, en ga zo maar door.

Eindeloze combinaties

De mogelijkheden van hoe jouw monsters er kunnen uitzien, zijn schier eindeloos. Volgens de makers kan je tot 200 miljard (!) verschillende monsters aanmaken, dus je kan jouw creatieve geest volledig laten gaan.

DNA Play is een ludieke manier om kinderen met het principe van genetica te laten kennismaken.

Downloaden?

De app kost 2,99 euro en is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Reageer