Virtual Reality krijgt steeds meer aandacht en lijkt in 2016 ook echt gecommercialiseerd te worden. Een van de meest opvallende spelers op de VR-markt is Google, dat met zijn Cardboard virtuele realiteit wel op een heel speciale manier benaderd. De Cardboard Camera-app helpt je om met de Cardboard VR te creëren.

google-cardboard

Voor we de app bespreken, eerst nog een woordje uitleg over de Cardboard zelf. Cardboard is een VR-bril die gemaakt is van karton. Door jouw smartphone in het toestel vast te klikken en het ding voor jouw ogen te houden, krijg je een VR-effect dat je ook bij bijvoorbeeld de Samsung Gear VR en de Oculus Rift ziet. Het grote verschil is dat je voor de Cardboard amper 15 euro betaalt, terwijl de concurrentie een paar honderd euro op hun toestellen neerpint.

De app

De naam Cardboard Camera zegt het zelf: het is een camera-app die specifiek gemaakt is om samen met de Cardboard gebruikt te worden. Via de camera maak je 360°-foto’s en zal je daarbij netjes begeleiden. Ga je te snel, krijg je bijvoorbeeld een waarschuwing.

cardboard camera app

De software achter de app zorgt bovendien voor een 3D-effect door te registreren welke objecten dicht bij je staan en welke veraf zijn. Bekijk je de foto’s vervolgens met een Cardboard, krijg je dankzij het 360°- en 3D-beeld een echt virtual reality-gevoel.

Op die manier ben je niet gebonden door voorgemalen VR-omgevingen, maar kan je dus zelf jouw VR-wereld gaan creëren door gewoon foto’s te nemen waar je zelf wilt: in de woonkamer, in de tuin, op een bergtop, op het strand, …: noem maar op!

De app is gratis verkrijgbaar voor Android.

Reageer