Met het ABB Welcome-systeem wil Busch-Jaeger een harmonie creëren tussen het private gebied binnenshuis en het publieke leven buitenshuis. Daarom komt het met vijf nieuwe modules aanzetten, die bovendien de iF Product Design Award 2012 binnenhaalden.

Blikvanger in de nieuwe collectie is WelcomeTouch: een extra groot scherm van 7-inch (17,8 cm) toont automatisch de bezoeker als die aanbelt. Bovendien kan je handmatig een foto vastleggen van je gasten. Ook wanneer je niet thuis bent, zorgt het toestel voor extra veiligheid: elke keer als er iemand aanbelt, worden er automatisch drie foto’s van elke bezoeker genomen. Op die manier weet je altijd wie wanneer voor je deur stond. Bovendien kan dit paneel dienstdoen als digitaal fotokader als het systeem in stand-by-modus staat.

ABB-2

WelcomeTouch biedt met vijf verschillende beltonen extra opties voor deur- en etage-oproepen, waarbij het volume van zowel beltoon als intercom aangepast kan worden. Deze module is verkrijgbaar in drie kleuren: antraciet mat, alu zilver en studiowit mat.

Om beelden van je bezoekers binnen te krijgen, heb je uiteraard ook een buitenmodule met camera nodig. Daarom komt Busch-Jaeger met de Welcome-video buitenpost. De kleurencamera heeft een extra brede beeldhoek van 104° (diagonaal) en kan mechanisch 15° (horizontaal/verticaal) individueel op de omgeving worden afgesteld. Hierdoor zouden alle personen herkenbaar moeten zijn. Afhankelijk van het omgevingslicht schakelen de zes infrarood-leds aan of uit en schakelt de camera over op zwart-wit.

Voor wie geen nood heeft aan videobeelden, maar wel wil weten wie er aan de voordeur staat, is er de Welcome-Audio buitenpost. Dat systeem heeft 4, 6, 10 of 15 deurbellen en kan dus perfect gebruikt worden in appartementsgebouwen. Door de modulevarianten te combineren, kan je het aantal deurbellen naar eigen wens samenstellen. Bovendien kunnen beide modules uitgerust worden met 1, 2 of 3 toetsmodules, wat ideaal is voor een 1- tot 3-gezinshuis. De buitenposten zijn beschikbaar in twee kleuren: edelstaal en studiowit mat.

Combineer je je buitenstation liever met een onopvallende binnenmodule, dan is er de Welcome-Audio binnenpost met infodisplay. Dit station beschikt over een handsfree-functie, full duplex-functie (waardoor het mogelijk is om tezelfdertijd als je bezoeker te praten) en ruisonderdrukking voor een helder geluid. Via de centrale schijf van het display kan je de deuropener, muteschakeling en halverlichting aansturen. De module kan gecombineerd worden met lichtschakelaars en contactdozen en past dankzij de zes verkrijgbare schakelaarprogramma’s van Busch-Jaeger bij elk interieur.

Ten slotte brengt het bedrijf ook de Welcome-Audio binnenpost met hoorn op de markt. Dat systeem is voorzien van drie grote functietoetsen (activering deur, muteknop en halverlichting) en afneembare handset met full duplex-functie en ruisonderdrukking. Het systeem is verkrijgbaar in drie kleuren: alu zilver, antraciet mat en studiowit mat.

Reageer