Dankzij enkele slimme functies geeft de Nest Protect meer feedback over je omgeving en wat er waar precies aan de hand is.
Rookmelders zijn handige apparaten die je leven kunnen redden, maar jammer genoeg zijn ze doorgaans beperkt in functionaliteit en zijn ze ook niet echt gebruiksvriendelijk. Nest wil daar nu verandering in brengen met de Protect-rookdetector.
Wat meteen opvalt bij de Protect, is het moderne design. Nest werd dan ook opgericht door Tony Fadell, die eerder bij Philips en Apple aan de slag was en bij laatstgenoemde mee de eerste iPod ontwierp.
Nest Protect is echter niet enkel qua uiterlijk anders dan de traditionele rookmelder. Het apparaat kan om te beginnen het verschil merken tussen een reëel gevaar en wanneer je bijvoorbeeld tijdens het koken iets te veel rook produceert en het alarm doet afgaan.
Bij deze kleine problemen zal de Protect via een vrouwenstem je laten weten wat er precies aan de hand is, waarna je door een simpele zwaai met je hand aan het toestel kan laten weten dat je op de hoogte bent van de situatie en er geen alarm moet geslagen worden.
Is er wel echt een gevaar, dan geven alle Protect-melders in je huis een luid alarm af, waarbij een stem zegt welk probleem er zich in welke ruimte voordoet.
De Protect zal immers niet enkel rookvorming detecteren, maar komt ook met een ingebouwde CO-melder. Zo weet je bij elk alarm precies welke maatregelen je moet nemen om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen.
Omdat elk Nest-product met wifi-ondersteuning komt, kan je ook de Protect op je thuisnetwerk aansluiten. Op die manier kunnen de verschillende Protect-stations met elkaar communiceren en ook samenwerken met het andere slimme toestel van Nest, namelijk de slimme thermostaat.
Ook die ondersteunt immers wifi en zorgt voor een slim ecosysteem in je huis. Zo kan de Protect immers detecteren wanneer er iemand in huis rondloopt en zo de thermostaat activeren om voor de juiste temperatuur te zorgen. Na een tijdje zullen de apparaten een patroon ontwikkelen en automatisch de thermostaat activeren.
Bovendien zorgt dit systeem voor extra veiligheid: detecteert de Protect gevaar op CO-vergiftiging, zal het automatisch de thermostaat uitzetten. De meeste gevallen van CO-vergiftiging zijn immers een direct gevolg van de verwarming.
Handig extraatje is het feit dat de Protect via een bericht op je smartphone zal laten weten dat de batterijen bijna leeg zijn (wat volgens de fabrikant na een paar jaar moet zijn).
Of en wanneer de Nest-producten naar ons land komen, is nog niet bekend.
Reageer