panasonic_uhd_blu-ray_player_ub820

De twee duurdere Blu-ray spelers kunnen overweg met de HDR-standaarden HDR10+ en de digitale stemassistenten Alexa en Google Assistant, terwijl het topmodel ook Dolby Vision ondersteunt.

Het nieuwe gamma Ultra HD Blu-ray spelers van Panasonic voor 2018 bestaat uit vier exemplaren: de Panasonic DP-UB320, DP-UB330, DP-UB420 en DP-UB820.

Vooral de twee topmodellen DP-UB420 en DP-UB820 gaan lopen met de meeste nieuwe features. Zo heeft het duo Panasonic’s meest recente beeldprocessor HCX aan boord. Daardoor kunnen ze onder meer HDR-materiaal op een degelijke manier naar niet-HDR televisies brengen. Opschalen maar dan omgekeerd dus.

De functie HDR Optimizer gaat onder meer clipping (het verlies aan details in zeer heldere gedeelten van het beeld) tegen. Dat is vooral interessant bij 4K HDR televisies die niet over een al te grote helderheid beschikken, en moeite hebben met het tonen van de meest heldere hoogtepunten.

Ook ondersteunen de DP-UB420 en DP-UB820 de nieuwe HDR10+ standaard, en de DP-UB820 zelfs Dolby Vision. Dit laatste is wel verrassend nu Panasonic is toegetreden tot de HDR10+ Alliantie en de nieuwe OLED-tv’s van het merk geen Dolby Vision ondersteunen.

Beide topmodellen beschikken over twee HDMI-uitgangen, terwijl de DP-UB820 ook nog een analoge uitgang voor 7.1-kanalen heeft. de DP-UB420 heeft ook geen meerkanaals audiodecodering aan boord.

Bovendien zijn de DP-UB420 en DP-UB820 klaar voor integratie met de digitale assistenten Alexa en Google Assistant. Het gaat dan in eerste instantie vooral om heel eenvoudige opdrachten zoals afspelen en pauzeren.

Reageer