Grotere ondertitels, sneller streamen, kijklijsten samenstellen. Ontdek met welke trucjes je de Netflix-ervaring nog leuker kan maken!

1Ondertitels wijzigen

Je kan het lettertype, de kleur, de tekstgrootte en de schaduwen van de ondertitels aanpassen. Op sommige apparaten kan je zelfs de achtergronden aanpassen. Neem een kijkje onder https://www.netflix.com/SubtitlePreferences.

Bij sommige oudere apps op smart tv’s zal je dit niet kunnen aanpassen, en ben je soms gedwongen om de ondertitels in bijvoorbeeld gele kleuren te bekijken.

2Jouw kijklijst samenstellen

Je hebt het misschien al ontdekt: afleveringen, films of docu’s kan je eenvoudig toevoegen aan een kijklijst. Zo zie je bij elke titel de vermelding Mijn lijst staan. Hierop klikken voegt de aflevering of film toe aan je favorietenlijstje. Na toevoegen kan je op dezelfde manier een titel verwijderen, want anders blijf je die zien.

Via de tab Bladeren in het hoofdmenu bovenaan kan je dan jouw lijst bekijken. Bovendien heb je een klein beetje de controle over de volgorde van die lijst. Kijk je even verder naar Mijn Profiel dan zal je daar de optie Volgorde instellen in Mijn lijst zien staan. Ofwel volg je de Netflix-aanbevelingen ofwel kies je handmatig de volgorde van de titels in deze lijst.

3Enkel geschikte filmpjes voor de kinderen tonen

Al van bij de start biedt Netflix een afdeling Kids die enkel geschikte films en afleveringen voor kinderen toont. In feite is het een vijfde profiel (als je een account voor 4 profielen hebt).

In je account heb je ook de optie om Ouderlijk toezicht in te stellen.

4Jouw beoordeling bepaalt verdere aanbevelingen

Bij elke serie of film zie je een duim omhoog of duim omlaag staan. Langs deze weg kan je laten weten wat je van de aflevering of film vond. Netflix gebruikt die beoordelingen om jouw nieuwe suggesties te doen.

5Automatisch afspelen uitschakelen

Onder https://www.netflix.com/HdToggle kan je ervoor kiezen om de volgende aflevering al dan niet automatisch af te spelen.

6Ga na in welke beeldkwaliteit je aan het kijken bent

Onder diezelfde link https://www.netflix.com/HdToggle kan je de beeldkwaliteit van de stream instellen. Volgende opties staan ter beschikking:

– Automatisch
– Laag (0,3 GB per uur)
– Normaal (0,7 GB per uur)
– Hoog (3 GB per uur of 7 GB per uur voor Ultra HD)

7Bingewatching? Sla de intro’s over

We zijn er geen voorstander van want sommige intro’s zijn pareltjes, maar na enkele tientallen afleveringen van House Of Cards kan het wel aangenaam zijn om de intro over te slaan. Bij het kijken van een vervolgaflevering zal Netflix jou nu de mogelijkheid bieden om de intro over te slaan.

8Downloaden voor onderweg of op reis

De mogelijkheid om bepaalde films of series te downloaden, en die zo onderweg of op reis te kunnen bekijken, was voor vele fans een godsgeschenk.

Om afleveringen te downloaden op iOS of Android apparaten, kan je browsen in de Beschikbaar voor download optie in het menu. Naast elke te downloaden aflevering zie je ook een downloadicoon staan.

Eens gedownload vind je de afleveringen terug bovenaan in het menu onder Mijn downloads.

9Enkel downloaden via Wi-Fi

Via de optie App-instellingen in het menu op een mobiel apparaat zoals de iPad, kan je aangeven of je enkel via een Wi-Fi verbinding afleveringen of films wenst te downloaden.

Je hebt daar ook de optie om de beeldkwaliteit aan te geven: er is de keuze uit Standaard en Hoger. Die laatste neemt uiteraard meer opslagruimte in op je mobiel toestel.

10Verschillende apparaten voor downloads beheren

Met het duurste abonnement kan je downloaden op maximaal vier toestellen. Via de link https://www.netflix.com/deviceManagement kan je de downloads beheren.

Downloads blijven slechts een bepaalde tijd actief en verlopen na die tijdsspanne. Je kan allee nog actieve downloads bekijken per toestel onder de optie Downloadapparaten beheren in je accountinstellingen.

11Geheime codes

Lekker een geheim menu ontdekken? Door Control+Alt+Shift+S ingedrukt te houden in een webbrowser, kan je de bitrate van zowel audio als video instellen en zelfs de CDN (het content delivery netwerk waar de videostreams vandaan komen) bepalen. Normaal gezien heb je niks te zoeken bij deze instellingen, maar als je ze manueel verlaagt kan er heel wat data bespaard worden, wat vooral bij mobiel gebruik wel eens handig kan zijn.

12Kijken in Ultra HD 4K

Netflix zet tegenwoordig heel wat nieuw materiaal standaard in een Ultra HD 4K kwaliteit online. Vaak gaat het om de eigen Netflix Originals. Om dit te zien zal je het duurste abonnement moeten afsluiten. Je krijgt dan meteen ook vier streams ter beschikking die tegelijkertijd kunnen worden bekeken.

13Kijken in HDR

Een nagelnieuwe televisie in huis die overweg kan met HDR of High Dynamic Range? Dan wil je zeker films of series in HDR gaan kijken. Hoewel het label HDR duidelijk wordt vermeld bij elke titel, raden we je niet aan door de ellenlange bibliotheek van Netflix te scrollen. Het kan makkelijker: zoek gewoon even via de zoekfunctie (het vergrootglasje) naar HDR en je krijgt de passende titels te zien.

14Kijken in Dolby Vision (en Dolby Atmos)

Is jouw televisie compatibel met Dolby Vision dan krijgen net zoals bij HDR de titels een duidelijk Dolby Vision label. Idem als ze over een Dolby Atmos soundtrack beschikken.

15Een kijkje in Netflix interne cataloog

Je hebt het wellicht al zien staan bij het doorbladeren van de Netflix cataloog: films en series worden ingedeeld in verschillende genres zoals Drama, Documentaires, Bekroond, Horror, enzovoort. Al die genres hebben intern bij Netflix een bepaalde code meegekregen. Bijvoorbeeld de link https://www.netflix.com/browse/genre/10606 verwijst naar een overzicht van Nederlandse Films.

De website Netflixcodes heeft al het werk voor ons al gedaan en heeft een overzicht van alle genres met passende codes. Gewoon even de cijfercode vervangen in de link en je kan op ontdekking gaan.

16Waarom profielen instellen best handig is

Met verschillende profielen voor de verschillende leden van het gezin (of vrienden en familie) krijg je ook aanbevelingen op maat van je kijkgewoonten. Ben je de enige kijker kan je lekker handig een profiel aanmaken voor series en eentje voor films.

17Koppeling met Trakt TV

Met Trakt TV kan je bijhouden welke films en series je al bekeken hebt. Bovendien kan je alle informatie opzoeken rond de aflevering of film nalezen, en krijg je beoordelingen te zien van andere gebruikers. Dat kan je dan op jouw beurt weer gebruiken om op zoek te gaan naar een passende film of serie.

18Extensies in Chrome

Wie zijn Netflix kijklijsten in de Chrome browser bijhoudt, kan extra informatie ophalen via enkele handige browser extensies. Zo eentje is FindFlix waarmee je toegang krijgt tot de verborgen genres in Netflix. Een andere leuke is Flix Plus die extra informatie rond een film ophaalt en die toont in je Netflix-venster. Denk aan beoordelingen van Rotten Tomatoes en IMDB of het verbergen van spoilers aan de hand van afbeeldingen of tekst.

19Lekker mixen

Flixtape is zoals een Mixtape, maar dan voor Netflix. Via de website https://flixtape.netflix.com kan je een afspeellijst maken van verschillende afleveringen, de lijst een naam geven, en delen met vrienden of familie.

20Deze maand op Netflix

Elke maand bespreken we de nieuwste Netflix Originals en andere reeksen, documentaires of films.

Bekijk hier een overzicht

Heb je nog enkele handige tips laat het ons zeker weten!

Reageer